Кандидатът за премиер коментира решението за изгонените руски дипломати и

...
Кандидатът за премиер коментира решението за изгонените руски дипломати и
Коментари Харесай

Асен Василев: Нямам намерение да говоря със Слави Трифонов

Кандидатът за министър председател разяснява решението за изгонените съветски дипломати и призна дали ще се обади на водача на Има Такъв Народ.

Предложението за министър председател бе взето на народен съвет на " Продължаваме промяната " по предложение на Кирил Петков. В момента към момента търсим поддръжка за предстоящ кабинет и за метода, по който той ще работи. Реденето на кабинет сега е преждевременно. Това съобщи претендентът за министър председател и вицепремиер в оставка Асен Василев в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

Той акцентира, че новият кабинет се нуждае от поддръжка в Народно събрание. „ Нямам желание да приказвам със Слави Трифонов. С Има Такъв Народ имаме доста съществени разлики по метода и задачите, по които би трябвало да се води политика, и всички са наясно с това. Видя се, че имаме разминаване с партията му при възлагането на поръчки за огромни суми на избрани компании при не изключително постоянен метод. Аз мъчно виждам по какъв начин Политическа партия може да взаимодейства с Има Такъв Народ, след всичко, което стана ясно. Търсим хора, които да работят в полза на жителите, а не за своя персонален. Неравенството сред небогати и богати у нас е най-високо в цяла Европа. Основната причина за това е, че всички пари отиваха в едни компании с авансово нагласени поръчки и се въртяха в един олигархичен кръг “, изясни Василев, написа Novini.bg.

„ Това дали ще има нови избори зависи от съвестта и метода на взимане на решения при няколко депутата в Народното събрание. Изключително значимо е всяко държавно управление да зависи от съвестта на депутатите в Народно събрание “, акцентира вицепремиерът в оставка.

Асен Василев призна, че са научили един урок от първия кабинет и той е, че би трябвало да се дадат доста ясни периоди за значимите задания. „ Ако те не се правят няма смисъл това държавно управление да съществува. Когато тези задания бъдат изпълнени, можем да продължим напред със идващите цели “, изясни той.

„ Аз мисля, че войната ще продължи още 4-5 години. Истината е, че това което се задава е че ни чака продоволствена рецесия. Виждаме разполагане на 300 хиляди бойци е без аналог от Втората международна война. Ние влизаме в една доста тежка ескалация и не виждам по какъв начин това ще завърши идващите 6 месеца. “, предизвести Василев.

По отношение на изгонените съветски дипломати, Асен Василев заяви, че е имало рекомендация в отчет на Министерство на външните работи тъкмо за 70 индивида, които са нарушили разпоредбите. „ Не съм специалист в тази област, само че не виждам нещо неправилно в това изпъждане. Смятам, че това решение е вярно “.

„ Конфронтация стартира от Русия. Тя първа ни постави в лист с противников страни, тя ни спря газа, при налични контракти. Ние би трябвало да защитим ползите си, а не да ни плюят и да мислим, че вали дъжд. Това няма да е казус в българската история, макар че не целим това “, сподели още той. Василев даде образец: Когато е най-големия стопански напредък в страната, по времето на съветските бомбардировките през първата международна война, дипломатическите връзки са прекратени.

" Цените на силата за бизнеса са овладени, а на цените за бита - нарастването е 2,3 %. Горива и бензин - ние за жалост не произвеждаме. Цената на зърното в България е обвързвана с цената на зърното на интернационалните пазари. Цените на зърното ще скочат през есента, вместо да отиде при най-нуждаещите се, ще отиде при най-богатите, т.е. в Китай. Европа е изправена пред евентуална емигрантска вълна от Африка ", поясни Асен Василев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР