Кандидатът за кмет от Възраждане“ във Варна инж. Коста Стоянов,

...
Кандидатът за кмет от Възраждане“ във Варна инж. Коста Стоянов,
Коментари Харесай

Инж. Коста Стоянов, „Възраждане“: Предвидили сме развитието на две високотехнологични зони във Варна

Кандидатът за кмет от „ Възраждане “ във Варна инж. Коста Стоянов, показа част от целите си, по време на среща с жителите на морския град. Той изброи част от най-важните цели, които са заложени в предизборната му стратегия, акцентирайки върху привличането на нови вложители в града, които ще подобрят доста пазара на труда.

„ За страдание,  младите напущат града и се ориентират или към чужбина, или към София. Според последното броене Варна е намаляла с 20 000 души. Това значи, че младежите не се усещат добре, възнагражденията не са задоволителни, няма работата, която те желаят. В тази връзка ние ще се стремим да притеглим вложители, да създадем нови работни места. Предвидили сме развиването на две високотехнологични зони - " Малка чайка " и " Островчето ", за които има подробни устройствени проекти. Там ще се работи взаимно с университетите, на които тези територии са дадени да ги развиват. “, сподели претендентът за кмет на Варна.

Инж. Коста Стоянов разяснява и туризма като извънредно значима част от икономическото развиване на града. 

„ Варна е туристически град и ние ще обърнем внимание на развиването на туристическата инфраструктура и развиването ѝ освен като туристическа, само че и като културна столица. Искаме да създадем идея " Варна - град на 4 сезона ". Идеята е освен лятото, а през цялата година да има фестивален, конгресен, спа, състезателен туризъм. Така ще можем да реализираме целогодишна претовареност на хотелите.

Предвиждаме също партньорство с университетите, тъй като оттова ще излязат нужните фрагменти за програмата ни за развиването на Варна. “, добави инж. Стоянов. 

Сред другите тематики, които Коста Стоянов разяснява с варненци, бе и инфраструктурата, а по този начин също и нарастване на зелените площи в града.

„ Важно е Варна  да стане още веднъж чист и зелен град. Задължително е постоянното миене на улиците, тъй като градът е извънредно замърсен, не е мит от години. Сега предизборно единствено се пръска с водоноски.

Специална част в целите ми е грижата за децата.

Предвидили сме безвъзмезден градски превоз за деца и възпитаници. Също по този начин желаеме всяко едно учебно заведение да има независима постройка. В момента някои учебни заведения са 2 в 1 - главно учебно заведение и гимназия в една постройка. Те работят на смени и това основава извънредно стеснение на родители и деца. В сферата на спорта сме планували развиване на всеобщия спорт с създаване на площадки във всеки един регион и квартал. Довършване на изоставени спортни обекти и зали. “, сподели в умозаключение претендентът за кмет от „ Възраждане “ във Варна.

Възраждане е с номер 42 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР