Кандидатът за главен прокурор Иван Гешев не харесва идеята за

...
Кандидатът за главен прокурор Иван Гешев не харесва идеята за
Коментари Харесай

Иван Гешев не харесва разделението на властите

Кандидатът за основен прокурор Иван Гешев не харесва концепцията за тотално разделяне на управляващите, стана ясно от присъединяване му в Българска национална телевизия през вчерашния ден. Не споделям визията на, да ги назовем, десните екстремисти, че законодателната, изпълнителната и правосъдната власт би трябвало да са разграничени, съобщи той. " Няма по какъв начин правосъдната власт и прокуратурата да реализира резултат в битка с корупцията или битовата престъпност, в случай че няма взаимоотношение с която и да е от другите управляващи. Нали не мислите, че всичките акции, които се случиха, са единствено и само плод на прокуратурата? Това е работа и на сътрудниците от Министерство на вътрешните работи, и на сътрудниците от ДАНС, без тях това не може да се случи. Прокурорът другояче е добре заплатен деловодител всичко на всичко ", опита се да изясни позицията си той.

" Не одобрявам революционните промени и не споделям визията, че всичко би трябвало да се стартира изначало ", съобщи единственият претендент за основен прокурор. Гешев разгласи, че желае прокуратура, отворена към проблемите и болките на хората. По думите му сега държавното обвиняване се намирало в най-хубавата си форма, доста неща трябвало да бъдат непокътнати и да се надграждат. Гешев не се засягал от изказванията, че е протеже на Сотир Цацаров, защото актуалният основен прокурор се е подписал финален под номинацията му, а и Цацаров бил най-успешният основен прокурор досега.

Гешев към този момент е подготвен и с опорките кои ще се опълчат против кандидатурата му. " На първо място, това е политическият кръг и обвързваните с него медии и олигарси, гравитиращ към подсъдимия Прокопиев. Това е най-сериозна мощ с най-сериозен интерес да няма избор отвън тези, които са желани от него ", съобщи той. Отпор щяло да има и от олигарсите на прехода, " които са в ареста или следва да влязат в ареста ". Гешев влезе в стила на медиите, ръководени от Делян Пеевски, и продължи да изрежда нормалните за тях обвинени - някогашния правосъден министър Христо Иванов, Иван Костов и тогавашния началник на контраразузнаването Атанас Атанасов. Не разполагам с асансьор, който да стига до хола, " стрелна " той Цветан Цветанов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР