Кандидатът на Продължаваме промяната за премиер с втория мандат -

...
Кандидатът на Продължаваме промяната за премиер с втория мандат -
Коментари Харесай

Николай Денков отрече да е имало неофициална среща с ГЕРБ

Кандидатът на " Продължаваме промяната " за министър председател с втория мандат - акад., Николай Денков, разкри по какъв начин е минала днешната среща в Народното събрание, на която участваха представители на " Демократична България ", Българска социалистическа партия и " Български напредък ". Той предлага декларация с цели и политики, към която да се обединят политическите сили.

" Форматът на срещата през днешния ден беше отворен, всеки би могъл да пристигна. Поканите бяха изпратени до всички парламентарни групи. Беше тъпо, че имаше празни места на масата, тъй като обсъждахме цели. Всеки би могъл да взе участие в тази полемика, би било добре да се включат и другите, само че не стана.

Важното е, че тези, които се включиха през днешния ден, бяха доста градивни. И Българска социалистическа партия, и Демократична България, и БВ показаха предложенията си, те се допълваха сносно, в това число и с нашите оферти, които авансово бяхме изпратили ", сподели той в студиото на " Още от деня " по Българска национална телевизия.

" Всички се обединихме върху това, че образованието е един от най-големите цели, тъй че евентуално ще подсилим тази част на декларацията.

За нас огромният проблем в Изборния кодекс е, че изчезна машинното гласоподаване. Аргументите, които бяха употребявани за тези промени, са изцяло несъответстващи. Грешките не са на машините, а на хората, които е трябвало да обработят резултатите. В този случай в някакъв тип тематиката ще влезе в декларацията. Да управляваш една страна по никакъв метод не би трябвало да е самоцел. Първо би трябвало да има съгласуваност сред Народно събрание и държавното управление, тъй че като вземат решения да работят дружно в една посока. Ние ще търсим метод да изправим Изборния кодекс, тъй като след измененията, аз съм уверен, че той е в доста неприятна форма ", добави Денков.

" Смятам нападките към Асен Василев и Кирил Петков като политическа игра. Ако една партия не почита водачите си, тя не почита себе си. А те двамата са водачи. Затова първо ще подложим декларацията за гласоподаване и в случай че има поддръжка ще има препоръчан лист на министри. Но към този момент няма имена с изключение на моето ", призна някогашният министър на образованието.

" С ГЕРБ неофициални диалози не сме имали. Имахме една къса среща с хора от Движение за права и свободи, на която обяснихме каква е концепцията на декларацията и по какъв начин може да се съчетаят хартиените бюлетини с машинното гласоподаване със съответните протоколи и броячките. Търсим някакъв компромис, който от една страна да даде убеденост на хората, че изборите се организират правилно, че хората имат избор, и в това време по този начин минимизираме и се опитваме да премахнем опцията за човешки неточности. Защото надълбоко имам вяра, че грешките в изборите са човешки ", съобщи Денков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР