Кандидатът на демократите спечели оспорвана победа в щата Ню Джърси

...
Кандидатът на демократите спечели оспорвана победа в щата Ню Джърси
Коментари Харесай

Демократът Фил Мърфи спечели втори мандат като губернатор на Ню Джърси

Кандидатът на демократите завоюва оспорвана победа в щата Ню Джърси на локални избори, възприемани като тест за ръководството на президента Джо Байдън.

Демократите бяха изправени пред сериозната опасност да изгубят второ губернаторско място след провалянето, което претърпяха във Вирджиния.

64-годишният Фил Мърфи е първият демократ - губернатор на щата, който печели 2-ри следващ мандат от 44 години насам. Той е някогашен изпълнителен шеф на Goldman Sachs, бил е дипломат в Германия при президента Барак Обама, който в този момент пропагандира за него. От щаба на противника на Мърфи - Джак Чатарели, нарекоха " безконтролно " оповестяването на успеха преди окончателния резултат поради дребната разлика. Трудната победа на Мърфи ускорява терзанията на демократите за спад на известността на президента Джо Байдън.

Мърфи печели може би най-много с гласовете по пощата, където се оказва, че е с огромна преднина даже в републикански окръг като Монмут.

Джак Чиатарели организира сполучлива акция в мощно демократичния Ню Джърси, като резултатите му бяха съвсем са изравнени с тези на губернатора и изпреварват представянето на Републиканската партия преди 4 години.

Тази сложна победа дава преимущество на демократите, откакто Глен Янгкин победи Тери Маколиф в конкуренцията за губернатор на Вирджиния, само че това надали е успокояващо за тях. По-скоро то би трябвало да ускори терзанията, че спадът на утвърждението на президента Джо Байдън не оказва помощ на партията. Тазгодишните избори са първите огромни проби за настроенията на гласоподавателите, откогато Байдън встъпи в служба и демонстрират както наподобява не изключително положителни резултати за демократите, които се пробват да запазят слабото си болшинство в Конгреса.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР