Канал за незаконен трафик на нелегални мигранти е неутрализиран при

...
Канал за незаконен трафик на нелегални мигранти е неутрализиран при
Коментари Харесай

Разкриха канал за незаконен трафик на нелегални мигранти

Канал за противозаконен трафик на незаконни мигранти е обезвреден при интервенция на Главната дирекция „ Национална полиция “ и РУ-Своге при ОДМВР-София, извършено под наблюдението на прокуратурата.

В хода ѝ са открити 26 противозаконни мигранти.

Задържани са трима мъже – двама българи и чужденец с филантропичен статут- по първични данни съпричастни към незаконната активност. Операцията е извършена на 20 август на територията на РУ-Своге, след получени данни за плануван противозаконен трафик на незаконно влезнали в страната ни мигранти и превозването им от адрес в Искърското дефиле до западната ни граница. След извършеното следствие е изяснено, че желанието е превозването да се прави с микробус, а лек автомобил да служи за отцепка.

В резултата на плануваните дейности чужденците и тримата каналджии са арестувани в миг на тръгването им. В буса са открити 8 мигранти - по техни данни иракчани от кюрдски генезис. В хода на интервенцията във вила, която е служила за настаняване и престой на мигранти, преди последващото им отклоняване към граничните региони, са открити още 18 иракчани от кюрдски генезис, измежду които е имало и две фамилии с 5 малолетни деца. По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 281 от Наказателен кодекс.

Тримата каналджии – на 48 година, 34 и 26 година за арестувани и с прокурорско разпореждане им е наложена краткотрайна мярка за задържане за период до 72 часа. Предстои внасянето на искане в съда те да бъдат арестувани за непрекъснато в ареста.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР