Канадското правителство увери, че е изпълнило своята роля в борбата

...
Канадското правителство увери, че е изпълнило своята роля в борбата
Коментари Харесай

Северният елен - застрашен от изчезване

Канадското държавно управление увери, че е изпълнило своята роля в битката против изгубването на северния елен - тип, който е заплашен от изгубване, и настоя управляващите в обособените канадски провинции да вземат ограничения, съобщи Франс прес.

Популациите северни елени не престават да понижават, а смутителите на хабитата им се усилват, оповести канадското министерство на околната среда и климатичните промени. Горите и териториите, населявани от северни елени, са от компетенцията на локалната власт в канадските провинции, означи държавното управление.

Горските пожари и човешкото наличие са измежду смутителите на хабитата им. Между 2010 година и 2015 година тези разстройства са нарастнали с две трети в териториите, в които се срещат северени елени, се показва в държавен отчет.

" Северният елен е емблематичен тип, както и знак за здравето на горите - сподели канадската министърка на околната среда и климатичните промени Катерин Маккена. - Непрестанното понижаване на популацията му провокира паника. " Тя реши, че са нужни невиждан ангажимент и съдействие, с цел да се възвърне популацията му.

Констатацията на държавното управление бе приветствана от организацията " Грийнпийс ", която упреква канадските провинции, че не поставят задоволително старания за отбрана и избавяне на застрашени типове.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР