Канадският тенисист Феликс Оже-Алиасим победи драматично британеца Камерън Нори с

...
Канадският тенисист Феликс Оже-Алиасим победи драматично британеца Камерън Нори с
Коментари Харесай

Оже-Алиасим спаси 3 мачбола, за да триумфира над Камерън Нори

Канадският тенисист Феликс Оже-Алиасим победи трагично британеца Камерън Нори с 2:6, 7:6 (6), 6:4 на мощния шампионат във Виена с награден фонд от 1 837 190 евро. Така поставеният под номер 6 в схемата Оже-Алиасим се класира за първи път в кариерата си на четвъртфиналите в шампионата.

Феликс Оже-Алиасим трябваше да избави 3 мачбола, с цел да направи поврат и да ес поздрави с успеха. Той загуби първия сет с 2:6, а в тайбрека губеше с 3:6, преди да направи 5 следващи точки и да остане в мача. В третия сет канадецът направи един пробив, който бе задоволителен за крайния триумф.

"През цялото време си повтарях, че не би трябвало да се предам елементарно. Исках да го притисна до стената и да изстрада успеха си, само че във втория сет нещата се обърнаха. Той се оправи добре, имаше 3 мачбола, само че аз имах шанс. Той беше толкоз покрай успеха, само че аз направих вманиачен минаващ удар и нещата се вземат решение в дребните елементи ", сподели канадецът след триумфа си.

Поставеният под номер 8 аржентинец Диего Шварцман се наложи със 7:6 (5), 4:6, 6:2 над французина Гаел Монфис в мач, траял малко повече от 2 часа и половина.

В първия сет и двамата тенисиста пробиха по един път подаванията си и стигнаха до тайбрек, където по-голяма централизация сподели Шварцман, който завоюва със 7:5.

Във втория сет Монфис съумя да пробие за 3:1 гейма и задържа задатъци си до края, като се наложи в последна сметка с 6:4.

Третият сет бе равносилен до 2:2, само че по-късно Диего Шварцман завоюва 4 следващи гейма (2 пробива) и се класира за четвъртфиналите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР