Канадският търговец на дребно Loblaw Companies надмина очакванията на Уолстрийт

...
Канадският търговец на дребно Loblaw Companies надмина очакванията на Уолстрийт
Коментари Харесай

Силното търсене на ежедневни стоки от първа необходимост помага на Loblaw да надмине очакванията за печалба

Канадският търговец на дребно Loblaw Companies надмина упованията на Уолстрийт за облага за четвъртото тримесечие в четвъртък, подпомогнати от устойчивото търсене на ежедневни артикули от първа необходимост и облекчаването на вложените разноски.

Търговци на дребно в Канада се възползват от продажбите на съществени продукти като хранителни артикули и фармацевтични артикули и пренасочването на клиентите към налични частни марки, защото покачващите се цени ги отклониха от известни марки.

Loblaw регистрира растеж от 3,4 % в продажбите в сегмента на търговията на дребно, зависещи от търсенето на нейните козметични артикули и медикаменти.

Годишният % на инфлация в Канада се забави повече от предстоящото до 2,9 % през януари, до момента в който главните ценови ограничения също се облекчиха.

Базираната в Брамптън, Онтарио компания чака нейните поправени облаги на елементарна акция за цялата 2024 година да набъбнат с високи едноцифрени стойности.

Вероятно е облекчение на спънките по веригата на доставки и закъснение на инфлацията в Канада за понижаване на разноските за търговците на дребно, повишение на маржовете им.

Вземете последните национални вести. Изпраща се на вашия имейл, всеки ден.

С понижаването на цените на храните в Канада анализаторите чакат покупателната дарба на потребителите да нарасне и да усили продажбите на разнообразни артикули, в това число дискреционни продукти като облекло.

Коригираната облага на акция за четвъртото тримесечие възлиза на $2, спрямо междинната оценка на анализаторите от $1,90, съгласно данните на LSEG.

Приходите на компанията са $14,53 милиарда през тримесечието, завършило на 30 декември, спрямо упованията на анализаторите за $14,52 милиарда.

Източник: globalnews.ca

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР