Канадският режисьор, сценарист и продуцент Пол Хагис бе задържан в

...
Канадският режисьор, сценарист и продуцент Пол Хагис бе задържан в
Коментари Харесай

Режисьорът Пол Хагис е задържан в Италия по обвинения в сексуално насилие

Канадският режисьор, сценарист и продуцент Пол Хагис бе арестуван в Италия по обвинявания в полово принуждение, съобщи Франс прес, като се базира на локални медии. Те цитираха прокурора на южния италиански град Бриндизи, че 69-годишният Хагис е " съществено обвинен " в посягане и нанасяне на тежки телесни повреди " на млада чужденка ".

Канадският режисьор отхвърли обвиняванията. " Проведете следствие допустимо най-бързо, аз съм почтен ", сподели сбито той, представен от своя италиански юрист Микеле Лафорджа.

Хагис е сценарист на " Момиче за милиони " -   режисиран от Клинт Истуд филм, който получава през 2005 година четири награди " Оскар ", в това число за най-хубав филм. Той е режисьор и сценарист на кино лентата " Сблъсъци " , който през 2006 година печели " Оскар " за най-хубав филм и най-хубав автентичен сюжет. Така Хагис е единственият сценарист на филми, удостоени с най-престижната премия в света на киното, две поредни години.

Канадецът трябваше да е звездата на започващия на следващия ден кинофестивал " Алора фест " в южния италиански град Остуни, провинция Бриндизи, област Пулия.

Малко преди този момент обаче той срещнал млада жена, която принудил да имат полови връзки. В резултат тя била принудена да потърси здравна помощ, съобщи прокурорът на Бриндизи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР