Канадският актьор Райън Грантъм, известен с ролята на Джефри Огъстин

...
Канадският актьор Райън Грантъм, известен с ролята на Джефри Огъстин
Коментари Харесай

Убийство като на кино: Млад актьор застреля майка си, докато...

Канадският артист Райън Грантъм, прочут с ролята на Джефри Огъстин от престъпния сериал „ Ривърдейл “, беше наказан на пожизнен затвор за убийството на личната си майка, заяви уеб сайтът TMZ, представен от в. Сега. Върховният съд на Британска Колумбия, Канада, разгласи решението си в сряда – почти шест месеца откакто той се призна за отговорен по обвиняванията в ликвидиране от втора степен.

През 2020 година Грантъм прострелва в тила своята 64-годишна майка Барбара Уейт, до момента в който тя свирела на пиано. По думите му, направил това, с цел да я „ избави “, защото не желал да види по какъв начин той убива канадския министър председател Джъстин Трюдо. Прокурорите разкриват, че артистът е записал признанието си със личната си камера по това време.

За да извърши покушението над политика, за подготовката за което си водел дневник, 24-годишният Райън Грантъм възнамерявал да пътува с автомобил над 50 часа. На идващия ден след убийството той натоварил колата си с оръжия, муниции, коктейли „ Молотов “ и инструкции по какъв начин да стигне до „ Ридо Котидж “ – резиденцията, в която живее Трюдо. Но трансформирал желанията си пътьом. Вместо да посегне на канадския министър председател, младежът решил да реализира „ акт на всеобщо принуждение “ в университета „ Саймън Фрейзър “, от който би изключен по-рано. След като въпреки всичко не посмял да извърши всеобщото ликвидиране, някогашният артист отишъл в полицейското ръководство, където признал, че е прострелял личната си майка и желал да убие министър-председателя Трюдо. Извадки от дневника удостоверяват желанията му. В психиатричните отчети за положението му се споделя, че Грантъм е прекосявал през тежки интервали на клинична меланхолия, до момента в който е възнамерявал убийствата, имал е и самоубийствени мисли, предава CBC. Въпреки това той не е разгласен за неуравновесен.

Райън Грантъм няма да има право на предварително условно освобождение в течение на първите 14 години от излежаването на присъдата. Съдия Катлийн Кер дефинира случая на Грантъм като „ трогателен, драматичен и разбиващ живота му “. Освен в „ Ривърдейл “ артистът е взел участие и в сериала „ Свръхестествено “, кино лентата „ Сделката на лекар Парнасъс “ и т.н.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР