Канадските въоръжени сили предоставиха втората партида военна помощ на Украйна,

...
Канадските въоръжени сили предоставиха втората партида военна помощ на Украйна,
Коментари Харесай

Канада достави втора партида оръжие на Украйна

Канадските въоръжени сили предоставиха втората партида военна помощ на Украйна, заяви канадският министър на защитата Анита Ананд.

По-рано канадският министър-председател Джъстин Трюдо разгласи отпущането на спомагателен заем в размер на към 390 млн. щатски $ в поддръжка на икономическата резистентност на Украйна. Той разгласи и решението да даде на Украйна смъртоносни оръжия на стойност 7,8 млн. канадски $ (6,1 млн. щатски долара).

" Днес нашите канадски въоръжени сили направиха втора доставка на смъртоносна военна помощ в поддръжка на украинските ни сътрудници. Продължаващото съветско навлизане в суверенната страна е изцяло недопустимо и ние ще продължим да поддържаме Украйна, до момента в който страната пази своя суверенитет и самостоятелност ", съобщи Ананд в Twitter.

Западните страни не престават да поддържат Украйна във военно отношение, в това число посредством доставка на оръжия, които се употребяват в Донбас.

От 2014 година насам страните от НАТО, отпред със Съединени американски щати, доставят оръжие на Украйна и образоват нейната войска. Освен американците в доставките на обща стойност милиарди долари вземат участие Англия, Канада, Франция, Полша, Турция, Литва, Чехия, България, Румъния и Естония.
ТЕМА преди 14 минути 235 преди 52 минути 608 преди 3 часа 617
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР