Канадски парашутист загина тази нощ по време на военното учение

...
Канадски парашутист загина тази нощ по време на военното учение
Коментари Харесай

​Канадски парашутист загина по време на военно учение край пловдивско село

Канадски парашутист почина тази нощ по време на военното обучение край пловдивското село Чешнегирово. При образователния десант са потърпевши още трима американски военни. Инцидентът беше доказан от Министерството на отбранaта. Образувано е досъдебно произвеждане.

Един от потърпевшите американски бойци остава в болница УМБАЛ " Св. Георги " в Пловдив в тежко положение. Той е настанен в реанимация. Другите двама парашутисти, ранени при случая, са прегледани и освободени от болничното заведение.

Това оповестиха в малко изказване до медиите от Сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа.

Какви са тъкмо контузиите на потърпевшите парашутисти и по какъв начин са получени те? До момента отговор на тези въпроси няма.

Всички институции мълчат по тематиката. От Военното министерство обявиха за Българска национална телевизия, че не могат да разясняват случилото се, защото учението не е българско, не се обезпечава от българската войска и няма българско присъединяване като персонален състав, въоръжение и техника.

Какво тъкмо е станало тази нощ в Чешнегирово, нашият екип разбра от очевидци на случилото се. Според тях полетите са траяли и след съдбовния за канадския парашутист скок. Според хората въздушният десант е бил в действителност всеобщ, имало е общ скок от 40-50 парашутисти.

Жители на Чешнегирово следили и снимали по какъв начин стартира учението малко след среднощ. В продължение на два часа военни самолети летели на височина към 200 метра над земята. Някои от наблюдаващите видели и случая с канадския рейджър. По думите им той се е случил в самото начало на десанта.
Христо Атанасов - кмет на Чешнегирово: Разбрах, че е канадски парашутистът, който е паднал и е умрял, не му се е отворил парашутът. Също по този начин има трима, които са ранени. По какъв метод и какво е - не мога да ви отговоря, не знам.
Тримата потърпевши парашутисти са от състава на американско десантно поделение. Военнослужещият, който е в най-тежко положение, е с голям брой фрактури и други съществени контузии. Военна полиция и Военна прокуратура проверяват аргументите за случая.

По време на самото обучение парашутистите са изпълнявали задания с уреди за нощно виждане и са отваряли своите парашути на пределно ниска височина.

Свидетели на въздушната интервенция потвърдиха, че интернационалните екипажи са следвали в началото оповестената стратегия за полети, с която са били осведомени локалните поданици и администрацията.
Христо Атанасов: Както беше оповестено, имаше искане от общината, да има информация в обитаемото място, че ще има такива военни учения. Общината направи такива диплянки и ги разнесохме из селото.
Международното военно обучение се управлява от Сухопътните сили на Съединените щати в Европа. То се организира на територията на три страни - България, Хърватия и Румъния. В него вземат участие 5600 военнослужещи от които близо 1500 са парашутисти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР