Канадски експерти обобщиха резултатите от над 200 изследвания, анализиращи ефекта

...
Канадски експерти обобщиха резултатите от над 200 изследвания, анализиращи ефекта
Коментари Харесай

Затлъстяването води до бръчки

Канадски специалисти обобщиха резултатите от над 200 проучвания, анализиращи резултата на наднорменото тегло върху развиването на разнообразни болести и патологични положения, и откриха, че затлъстяването е фактор, който води до повече бръчки и форсира всички процеси на стареене. Резултатите са оповестени в списанието Obesity Reviews.

Световната здравна организация пресметна, че към 1,9 милиард възрастни и над 380 милиона деца са с наднормено тегло или затлъстяване. В съпоставяне с 1975 година този индикатор се е удвоил за зрелите хора, а за подрастващите се е нараснал 10 пъти. Днес в света по-голяма част от популацията на планетата ни умира от последствията от затлъстяването, в сравнение с от апетит, заяви БГНЕС.

Според учени от Университета в Монреал затлъстяването съгласно въздействието му върху здравето е огледало на стареенето, една от неговите форми, което допуска по-ранно начало на хроничните болести, нормално свързани с напредването на възрастта.

Резултатите от проучването демонстрират, че при хора над 40 години, които са със затлъстяване, продължителността на живота е по-ниска с 5,8 години при мъжете и 7,1 години при дамите, спрямо индивидите с обикновено тегло.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР