Канадската златодобивна компания Dundee Precious ще инвестира 4 милиона лева

...
Канадската златодобивна компания Dundee Precious ще инвестира 4 милиона лева
Коментари Харесай

Dundee Precious инвестира 4 милиона лева в Крумовград

Канадската златодобивна компания Dundee Precious ще влага 4 милиона лв. през 2024-а година в Крумовград. Предстоящата инвестиция е " в планове в интерес на обществото ", съобщиха от пресцентъра на компанията. 

Подписаният сред компанията и локалната община рамкови контракт е в осъществяване на поети задължения според Меморандум за съгласие сред " Дънди Прешъс Металс Крумовград " ЕАД и Община Крумовград. Той включва 38 плана в разнообразни категории.
 Снимка 605013
Източник:

Приоритетно преди всичко е финансовото излекуване на Многопрофилната болница за интензивно лекуване в родопската община, обезпечаването на средства за спомагателни хонорари, настоящи поправки и закупуване на техника за лечебното заведение. Общата сума за подкрепяне на болничното заведение е над 1,1 милиона лв..
 Най-обещаващият сондаж на Dundee Precious Metals е на 50 км от България
Най-обещаващият сондаж на Dundee е на 50 км от България

Откриването на находището в Чока Ракита беше преди по-малко от година

Според подписания рамков контракт компанията ще обезпечи близо 1,3 милиона лв. за инфраструктурата на община Крумовград, а измежду обектите са както рехабилитация на пътни сектори, по този начин и поправки по здания от просветителната инфраструктура и закупуване на техника.

За просвета, изкуство и спорт плануваните средства са 265 000 лв. и над 1,3 милиона лв. за други действия в поддръжка на община Крумовград. Сред тях са недеструктивни проучвания на скалното светилище при селата Ковил и Джанка, и разчистване и промяна на речното корито на река Крумовица в рамките на град Крумовград.
 Една от българските мини на Dundee Precious Metals с рекорден рандеман на злато
Една от българските мини на Dundee Precious Metals с рекорден рандеман на злато

Канадската компания оперира обекти в Челопеч и Крумовград
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР