Канадската минна компания Аламос Голд заяви, че холандските му звена

...
Канадската минна компания Аламос Голд заяви, че холандските му звена
Коментари Харесай

Затвориха прочута златна мина край Троя СНИМКИ

Канадската минна компания Аламос Голд съобщи, че холандските му звена ще предявят иск за неустойки в капиталов контракт в размер на над 1 милиард $ против Турция за „ незаслужено отнасяне и отчуждаване " на техния турски план за рандеман на злато.



" Аламос " има интензивно наличие в Турция от 2010 година Неговите дъщерни сдружения са вложили в Турция над 250 милиона щатски $ в плана. Те са платили досега над 20 милиона $ възнаграждения, налози и горски такси за турското държавно управление, съгласно изказването.


Правителството обаче не съумя да даде рутинно възобновяване на лицензите за рандеман на компанията във връзка с златната мина Киразлъ, заради огромни цивилен, екологични митинги, твърди компанията.

„ След 10 години старания и над 250 милиона $, вложени от компанията, бяхме затворени за повече от 18 месеца по метод, без казус в Турция, макар че получихме всички разрешителни, нужни за построяването и употребата на мината “, се споделя в нея.

Проектът за мина в планинската верига Каздаалари, който в древността е бил прочут като връх Ида, провокира публичното неодобрение през последните месеци. Няколко екологични групи проведоха голям брой демонстрации и са образували протестен лагер наоколо до строителната площадка, която се намира на към 32 километра югоизточно от руините на античния град Троя.


Турция стартира да добива злато през 2001 година, което възлизаше на 1,4 тона. През последните 20 години тя е произвела 382 тона злато, което е помогнало на страната да получи данъчни доходи, еквивалентни на 76 тона злато.

Ръстът на златната промишленост в Турция докара до вложения от над 6 милиарда $, като в бранша все още работят над 13 000 души.

В момента в употреба са общо 18 златни мини, до момента в който 20 нови плана за рудници чакат вложения.

Производството през 2020 година доближи своя връх от 42 тона, само че се чака да доближи размер от най-малко 45 тона до края на годината, сподели Мехмет Йълмаз, ръководител на Асоциацията на турските златодобивни компании.

фотоси: Дойче веле
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР