Канадската компания Velocity Minerals стартира проучвателни дейности в евентуално находище

...
Канадската компания Velocity Minerals стартира проучвателни дейности в евентуално находище
Коментари Харесай

Velocity получи разрешение да търси злато в с. Дънгово

Канадската компания Velocity Minerals започва проучвателни действия в вероятно находище на злато в кърджалийското село Дънгово. Компанията е получила утвърждение от Министерството на енергетиката за препоръчаната от нея тригодишна работна стратегия по плана.

Разрешителното разрешава тестовите сондажи да стартират през 2023 година, като в началото ще се правят до 2000 метра дълбочина, се споделя в изказване на компанията.

Velocity Minerals закупи парцела в Дънгово, с цел да изследва евентуални разширения на златната минерализация в прилежащия си план в село Македонци. Резултатите от геофизично изследване демонстрират, че златоносни структурни зони могат да се простират и върху парцела в Дънгово.

През август компанията разгласи проектите си да стартира да търси злато на нови две площадки у нас до края на годината. Тогава тя заяви, че ще започва сондажи край водещия си план „ Розино “ в Южна България, както и в новия – „ Дънгово “, само че очакваше нужните разрешителни.

Базираната във Ванкувър компания има и 70% дял в парцела „ Тинтява “, който включва плана „ Розино “, парцела „ Момчил “, който включва плана „ Обичник “, и парцела „ Надежда “, който включва плана „ Македонци “.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинVelocity Minerals злато рандеман на злато канадска компания находище Кърджалийско ПоследниНай-четениКомпании 20 Velocity получи позволение да търси злато в с. Дънгово Компании 52 Nexo съди паричния регулатор на Каймановите острови Политика 732 Die Welt: Как бедната България скрито избави Украйна Бюджет и финанси 220 България изтегли нов дълг за 3 милиарда лева Компании 11562 Един от най-големите производители на ски строи нов цех в България Иновации 4739 Защо Бил Гейтс има вяра и влага в растителното месо? Хай-тек 4709 Кое е идващото в действителност огромно нещо в технологиите съгласно Бил Гейтс Градоустройство 3695 „ Метрополитен “ възроди концепцията за метростанция между „ Люлин “ и „ Обеля “ Всички новини10:41 Политика 20 Die Welt: Как бедната България скрито избави Украйна
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР