Канадска преподавателка, която бе арестувана в Китай по административни причини,

...
Канадска преподавателка, която бе арестувана в Китай по административни причини,
Коментари Харесай

Арестуваната в Китай канадска преподавателка се е завърнала в Канада

Канадска преподавателка, която бе задържана в Китай по административни аргументи, е освободена и се е завърна в Канада. Това стана ясно от официално съобщение на канадското министерство на външните работи, съобщи Франс прес.

Отава " удостоверява, че канадски жител, арестуван в Китай през декември, бе пуснат на независимост и се завърна в Канада ", уточни министерството, без да даде повече детайлности, според закона за отбрана на персоналните данни, предава Българска телеграфна агенция.

Арестът на Сара Макайвър по публични данни нямаше връзка с дипломатическата рецесия сред Пекин и Отава. Тя бе задържана, тъй като е работила незаконно в Китай.

За задържането й стана ясно малко откакто в Китай бяха задържани други двама канадци - някогашният посланик Майкъл Ковриг, работещ за мозъчния концерн Международна спешна група, и Майкъл Спейвър, съветник, който постоянно има контакти със Северна Корея.

Те бяха задържани на 10 декември по съмнение, че са опасност за националната сигурност. Но съгласно доста наблюдаващи задържането им е ответна мярка след осъществения при започване на декември арест във Ванкувър на финансовата директорка на китайския телекомуникационен колос " Хуавей " Мън Ванчжоу.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР