Канада, Япония и Австралия наложиха санкции на Русия или подкрепяните

...
Канада, Япония и Австралия наложиха санкции на Русия или подкрепяните
Коментари Харесай

Още държави санкционират Русия. Сателит показа ново натрупване на войски

Канада, Япония и Австралия постановиха наказания на Русия или подкрепяните от Москва сепаратисти. Канадският министър председател Джъстин Трюдо се причисли към дейностите на Съединени американски щати, Англия и Европейския съюз и наложи стопански ограничавания на Кремъл, откакто в понеделник Путин разгласи решението си да признае независимостта на самопровазгласилите се за републики Луганск и Донецк. От тогава напрежението фрапантно набъбна.

“Ще забраним на канадците да купуват съветски държавен дълг. И ние ще използван спомагателни наказания към подкрепяните от страната съветски банки и ще предотвратим всевъзможни финансови покупко-продажби с тях “, сподели Трюдо.

Канада ще забрани на своите жители всички финансови покупко-продажби с двете следени от бунтовниците територии в Източна Украйна и уточни, че съветските депутати, подкрепили решението на Путин, също ще бъдат глобени.

Санкции на Русия наложи и Япония. Премиерът Фумио Кишида съобщи, че ще забрани издаването на съветски облигации в Япония и ще наложи забрани за издаване на визи и заледяване на активи на редица съветски лица. Токио е подготвен да наложи спомагателни ограничения, в случай че обстановката ескалира.

Австралия също разгласи налагане на стопански наказания. Те ще обиден банките, транспортния и енергийния бранш, търговията с газ и нефт, както и телекомуникациите. Това разгласи премиера на страната Скот Морисън, който съобщи, че ходовете на Русия са " неприемливи ". Осем съветски лица ще бъдат наранени от глобите на Австралия.

Освен това призовани са посланиците на Русия в Австралия и Нова Зеландия. Премиерът на Австралия Скот Морисън сподели, че държавното управление му към момента не подхваща стъпка за експулсиране, само че сходен вид се разисква.

Изгонването на дипломат е една от най-тежките ограничения в дипломацията.

Новата порция наказания по отношение на Русия идват на фона на публикуваните от американския спътник Maxar фотоси, които демонстрират ново струпване на съветски военни към Украйна. За последните 24 часа още техника е била ситуирана в западната част на Русия, а също така над 100 транспортни средства са ситуирани в южната част на Беларус, покрай украинската граница.

Руската войска към момента не е направила коментар.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР