Канада се класира за световно първенство по футбол за първи

...
Канада се класира за световно първенство по футбол за първи
Коментари Харесай

Канада отива на световно за първи път от 36 години


Канада се класира за международно състезание по футбол за първи път от 36 години. " Кленовите листа " победиха Ямайка с 4:0 и кръг преди края на квалификациите в зона КОНКАКАФ си осигуриха присъединяване на мондиала в Катар.

Шейл Ларин откри в 13-ата минута, а Таджън Бюканън удвои. В края на срещата Джуниър Хойлет и автогол на Адриан Мариапа оформиха крайното 4:0.

Цял мач за Канада записа някогашният вратар на " Лудогорец " Милан Борян.

Снимка: Reuters


Канадците имат актив от 28 точки и сигурно си подсигуряват място измежду първите три тима, заминаващи за шампионата в Катар. Съединени американски щати и Мексико заемат втора и трета позиция, само че към момента не са си обезпечили класиране.

През 1986 година Канада дебютира на международни финали, като остана на последно място в група с Франция, Съюз на съветските социалистически републики и Унгария.

Американците разгромиха с 5:1 Панама, откакто хеттрик осъществя Кристиан Пулишич. За гостите не игра бранителят на " Левски " Хосе Кордоба.

Мексико стигна до триумф с 1:0 при гостуването си на Хондурас. Коста Рика завоюва с 2:1 визитата си на Ел Салвадор и си обезпечи най-малко четвъртото място, даващо право на бараж.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР