Канада промени официалната титла на крал Чарлз и премахна всякакво

...
Канада промени официалната титла на крал Чарлз и премахна всякакво
Коментари Харесай

Канада премахва споменаването на Обединеното кралство в титлата на крал Чарлз

Канада промени формалната купа на крал Чарлз и отстрани всякакво споменаване на Обединеното кралство в нея, стана ясно.

Този ход беше приветстван като „ доста значим “ в Канада, която е една от 14-те страни отвън Англия, където Чарлз е държавен глава.

King Charles, Canada's head of state, will no longer include the phrase “Defender of the Faith ” in his official royal title in Canada | CBC News
— David Torrance (@davidtorrance)
Нов държавен законопроект разкри, че Канада към този момент няма да включва фразата „ Защитник на вярата “ и ще изхвърли споменаването на Обединеното кралство в формалната му кралска купа.

Ричард Дийкън, пенсиониран архидякон на епархията на Саскатун, споделя: „ Мисля, че е доста значимо. Това е историческо отклоняване от традицията “.

Ани Кулинан, шеф по връзките на Тайния съвет на краля в Канада, сподели: „ Докато се приготвяме за коронацията на новия монарх, беше взето решение да модернизираме купата, с цел да приведем Канада в сходство с други страни от Британската общественост, в това число Австралия. “

Терминът „ Защитник на вярата “ е даван на всеки монарх, откогато Хенри VIII за първи път получи тази чест от папата преди 502 години.
През 1521 година папа Лъв X награди крал Хенри VIII с купата „ Защитник на вярата “, откакто той разгласява трудове, оспорващи протестанта Мартин Лутер.

Canada changes King Charles’s title and removes any mention of…
— HetFlix (@xtremeVG)
Въпреки че британската черква се отдели от римокатолическата през 1534 година, Хенри и всички последващи монарси в Англия и Англия не престават да претендират за тази купа.

Новата му купа ще гласи: „ Чарлз Трети, с Божията благосклонност крал на Канада и другите му владения и територии, глава на Британската общественост “.

Покойната кралица беше известна като „ Кралица Елизабет Втора, по Божията благосклонност на Обединеното кралство, Канада и другите ѝ кралства и територии, кралица, глава на Британската общественост, бранител на вярата “.

Твърденията, че кралят ще се закълне да бъде бранител на всички вероизповедания по време на коронацията, са отхвърлени.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР