Канада предложи 1,4 милиарда долара, за да се присъедини към

...
Канада предложи 1,4 милиарда долара, за да се присъедини към
Коментари Харесай

Канада се присъединява към проект на НАСА за космическа база около Луната

Канада предложи 1,4 милиарда $, с цел да се причисли към план на НАСА за галактическа станция, която ще бъде на орбита към Луната и ще служи като база на астронавтите за кацане на земния сателит, оповестява Би Би Си.

 © БГНЕС
Космическата станция, наречена " Гейтуей ", е основен детайл от проекта на американската галактическа организация да изпрати хора на Луната след 2020 година.

Като част от контракта, който ще е с дълготрайност 24 години, Отава ще създаде и построи роботизирана ръка от ново потомство за новия лунен челен пост.

„ Канада отива на Луната “, съобщи Трюдо на конференция в централата на Канадската галактическа организация край Монреал.

НАСА възнамерява да построи дребна галактическа станция на орбита към Луната до 2022 година. Астронавтите ще я употребяват като база за пътуванията си до повърхността на земния сателит. Тя ще работи и като лаборатория за научни проучвания.

Роботизираната ръка anada Arm 3, ще оказва помощ при поддръжката и ремонтите на " Гейтуей ". Тя е ново потомство от серия роботизирани системи, които Канада създаде и построи за Международната галактическа станция.

Ключова за построяването и потреблението на галактическата станция е капсулата „ Орион “, създадена от компанията „ Локхийт Мартин “, която ще транспортира екипажите до комплекса и ще се скачва с него.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР