Канада повиши своите имиграционни квоти с цел да приема по

...
Канада повиши своите имиграционни квоти с цел да приема по
Коментари Харесай

Канада обяви квота за 500 000 имигранти за работна ръка през 2023 г.

Канада увеличи своите имиграционни квоти за да приема по 500 000 новопристигнали мигранти всяка година до 2025 година, с цел да компенсира сериозния дефицит на работна ръка, разгласи през днешния ден министърът на имиграцията Шон Фрейзър, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

„ Канада се нуждае от повече работна ръка “, сподели на конференция министърът.

Повече от 900 000 работни места сега остават незаети в доста стопански браншове на страната. Безработицата също падна до исторически ниски равнища през последните месеци, достигайки 5,2 % през септември.

За да преодолее това, Канада възнамерява да даде право на непрекъснато престояване на 465 000 души през 2023 година (18 000 повече от преди), на 485 000 през 2024 година (34 000 повече) и на 500 000 през 2025 година

По-специално, канадското държавно управление има намерение да усъвършенства своите стратегии за асортимент, с цел да отговори най-добре на „ сериозния дефицит на работна ръка “ в браншове „ като опазване на здравето, такива, свързани с висококвалифициран труд, производството и в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката.

До 2025 година задачата е повече от 60 % от всички признати да бъдат стопански мигранти, сподели Фрейзър. Канада  има за цел също по-бързо да събере още веднъж фамилиите, някои от членовете на които живеят в чужбина, само че да приема по-малко бежанци.

През 2021 година страната одобри повече от 405 000 имигранти, „ най-големият брой, който в миналото сме приемали за една година “, се споделя в изказване на министерството на имиграцията.

„ В момента популацията на Канада нараства съвсем два пъти по-бързо от всяка друга стопанска система от Г-7 “, добави Фрейзър.

Сред групата на седемте най-развити стопанска система Канада, чието население наброява съвсем 39 милиона души, има най-голям дял на имигранти, а съвсем всеки четвърти канадец е роден в чужбина.

Въпреки това страната е на прага на " рекордна вълна " от пенсионирани чиновници, предизвести статистическата работа на Канада напролет.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР