Канада остана на леда почти до полунощ, за да продължи

...
Канада остана на леда почти до полунощ, за да продължи
Коментари Харесай

Пожар забави мача на Канада на световното по хокей на лед

Канада остана на леда съвсем до среднощ, с цел да продължи победната си серия на международното състезание по хокей на лед за мъже във Финландия. Канадците победиха Казахстан с 6:3, а пожар на пързалката промени малко програмата на шампионата в четвъртък.

Малък пожар в ледената зала в Хелзинки задейства алармите малко преди дуела сред Германия и Дания. Всички в оборудването бяха евакуирана, а играчите трябваше да чакат извън с цялата екипировка и на кънки.

Международната федерация по хокей на лед съобщи, че няма потърпевши, само че случаят въпреки всичко отсрочи началото Германия- Дания и на идващия мач Канада - Казахстан.

Нападателят на Бъфало Дилън Козенс означи хеттрик за четвъртата победа на Канада в четири мача. Все отново не беше елементарно против Казахстан, който за малко поведе на два пъти в първия интервал и изоставаше с един гол 12 минути до края на третата част, преди Козенс да вкара петото попадение за Канада и по-късно още едно за крайното 6:3.

По един гол за канадците прибавиха Дрейк Батърсън, Адам Лоури и Деймън Сивърсън.

Канада води в класирането на група " А " с 12 точки, пред Швейцария с 12 точки, Германия с 9 точки и други.

Съединени американски щати завоюва против Англия с 3:0.Бен Майерс да даде преднина на американците по средата на втората част. Кийфър Белоус вкара два гола през третата третина.

Германия надви над Дания с 1:0 за третата си победа, а Чехия завоюва безапелационно против Латвия с 5:1.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР