Къмпинг "Ахелой" край едноименното градче до Поморие остава без плажна

...
Къмпинг "Ахелой" край едноименното градче до Поморие остава без плажна
Коментари Харесай

Къмпинг Ахелой остава без плаж

Къмпинг "Ахелой " край едноименното градче до Поморие остава без плажна линия. За това алармираха локални и летовници, които от години упорстват страната да се погрижи за брегоукрепването в къмпинга. Изпращали са сигнали до всички локални и държавни институции, провеждали срещи, само че досега действителни дейности нямало. А тази заран хората се събраха, с цел да молят страната да се намеси и да избави дребното останало от плажа.

„ Имаше плаж 15-20 метра. Сега го няма. Никой не си мръдна пръста да направи брегоукрепителните системи, с цел да може той да се резервира. От 1999 година започнахме битка за запазването му след огромните наводнения, които лишиха доста от плажа. Пясъкът го няма. Самият бряг е изронен”, сподели пред Нова телевизия Мария Шаркова, един от притежателите на къмпинги в региона.

Тя е получила писмо от районното министерство, че през 2020-2021 година ще стартира брегоукрепването. Стартът обаче е отсрочен поради епидемията от ковид.

Заместник-кметът на Община Поморие Янчо Илиев изясни, че от администрацията са внесли писмо с планова разработка, приложено с диск и количествено-стойностна сметка към 6 милиона. Разработката е за възобновяване на съществували насипи и буни. В нея обаче имало несъответствия, които би трябвало да се отстранят. Но все пак отвод няма.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР