Кампанията започва на 2-ри март, а регистрацията на кандидат-депутатите тече

...
Кампанията започва на 2-ри март, а регистрацията на кандидат-депутатите тече
Коментари Харесай

Картите са раздадени, вижте листите на водещите партии за вота във 2 МИР-Бургас

Кампанията стартира на 2-ри март, а регистрацията на кандидат-депутатите тече в момента 

Регистрацията на листите за предварителните парламентарни избори на 2 април към този момент стартира в Районната изборна комисия (РИК) в Бургас.

Големите партии стратегически изчакват последните дни, но Флагман.бг разбра кои заемат избираемите места и какви са проектите на 8-те водещи обединения, имащи късмет да станат част от идващото Народно събрание.

Подреждаме партиите и обединенията съгласно резултатите им от последните парламентарни избори - през октомври 2022 година.

Тогава ГЕРБ-СДС победи във 2 МИР Бургас, спечелвайки 34 833 гласа.

Второто място бе за Продължаваме промяната с 24 475 гласа, трети Движение за права и свободи - 20 241 гласа, четвърти " Възраждане " - 13 231, пети Българска социалистическа партия - 11 685, шести " Български напредък " - 7798 гласа и  седми " Демократична България " " с 7265.

ГЕРБ-СДС

Коалиция ГЕРБ-СДС няма да прави промени в първите шест места, сочи предварителната информация на Флагман.бг.

Водач остава, който си извоюва първата позиция с високата персонална поддръжка в цикъла от избори, почнал от април 2021 година.

Това ще е изцяло справедливо, тъй като Станков бе измежду най-активните бургаски депутати, а с изключение на идеите, за които се бори в Народното събрание оказа помощ и на доста етажни собствености да съберат нужните подписи за санирането на постройките и общо взето непрекъснато бе измежду гласоподавателите си.

Станков на няколко пъти се появи в друга роля - влезе остро на Кирил Петков и Асен Василев и опровергаваше техни изказвания за затварянето на така наречен " Маришки басейн " и пренасочените пари за енергийна успеваемост от кабинета " Петков ".
 Жечо Станков още веднъж ще бъде лидер на листата на ГЕРБ-СДС и ще е изцяло заслужено
Второто място в Бургас още веднъж е за, а трето и четвърто са надлежно за и.

На петата позиция, която е на ръба за влизане в идващото Народно събрание остава за ръководителят на Общинския съвет в Поморие, а шестата – за младия икономист. 

ГЕРБ е в отлична кондиция за вота, а по общини структурите ще работят на лимита си, тъй като за тях това ще бъде самобитен тест преди локалния избор през октомври. Те би трябвало да завоюват изрично, с цел да парират в зародиш упоритостите на евентуалните им съперници.

" Продължаваме промяната-Демократична България "

Листата на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ бе най-очаквана, тъй като всички се питаха по какъв начин двете партии ще разпределят избираемите места.

Както Флагман.бг към този момент заяви, в понеделник тук тайно е дошъл националния съпредседател на Политическа партия Кирил Петков, който е съобщил пред стеснен кръг от партийни функционери, че е извоювал първите три места за Политическа партия.
 Кирил Петков с ядрото на Промяната в Бургас. На тази среща той е съобщил, че е съумял да извоюва първите три места тук за ПП
Водач ще е, втората позиция след леки съмнения е поверена на, а третото място – на от Севлиево, който бе народен представител и в последното Народно събрание от 2 МИР Бургас.

Четвърта, пета и шеста позиция са за „ Демократична България “. Имената на техните претенденти ще бъдат одобрени на срещата на Националния съвет на Демократична България на следващия ден в 18 часа, научи Флагман.бг.

Очакванията са на четвърто място да е, пети – Даниела Божинова, а шестото място – за претендент на ДСБ.

Движение за права и свободи

В Движение за права и свободи са прогнозируеми и несъмнено не обичат да вършат внезапни промени. Заради ще заложат на същата листа. Водач остава, който към този момент се утвърди като политик от национална големина и има стабилен опит в няколко национални събрания.

Второто място е, а третото –.
 Севим Али се самоизгради като политик от национална големина. Той към този момент е неоспорим фактор в Движение за права и свободи и никой не слага водаческото му място под съмнение
В партията считат, че е изцяло реалистично да завоюват още веднъж 3 мандата от района.

Предвид ниската изборна интензивност, която чакаме на този избор и връщането на хартиените бюлетини, се чака, че резултатът за Движението фактически ще е по-висок и нищо чудно още веднъж да пратят трима в Народното събрание от Бургаска област.

Българска социалистическа партия

Българска социалистическа партия подреди листата си на Областен съвет в края на предходната седмица. Водачът ще се дефинира от Националния съвет и на 99,99 % това ще е инж., който е обединителна фигура за социалистите от района.

Второто място тук е за зам.-директора на ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “, третото място обичайно е за, който разчита на мощна преференциална акция, а четвърти този път е шефът на Транспортна болница.
 Инж. Петър Кънев е обединителна фигура за бургаските социалисти 
Бившият народен представител и парламентарен секретар на Министерството на земеделието Тодор Байчев изрази убеденост пред Флагман.бг, че още веднъж ще имат два мандата в Бургас поради връщането на хартиената бюлетина.(ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Факт е, че част от гласоподавателите на левицата се притесняваха да гласоподават машинно и въобще не отидоха до урните. Това бе регистрирано и на последната Общинска конференция на Българска социалистическа партия в Бургас.

„ Възраждане “

Във „ Възраждане “ още веднъж дават Бургас на националния си зам.-председател. Втори ще е общинският водач в регионалния център и някогашен народен представител в 48-ото Народно заседание, трети – от Несебър, а четвърти –.
 Борис Аладжов съвсем несъмнено ще влезе още веднъж в Народното събрание, дружно с лидера Цончо Ганев, само че надали " Възраждане " ще имат сили за трети депутат 
Друго знаково лице за партията – Виктория Георгиева, която блесна на няколко митинга в Бургас, отстъпва петата позиция и се отдръпва на седмо място.

Макар и в партията да се самонадъхват, че този път ще вкарат 4-ма от Бургас, трезвата оценка сочи, че в случай че са в кондиция ще имат още веднъж 2 мандата.

„ Български напредък “

Партията на Стефан Янев сподели мощност още преди старта на акцията и събра над 500 индивида на Областното заседание на 17 февруари.

В последните месеци в младата политическа групировка работеха крепко, с цел да изградят структури във всички общини в Бургаска област и резултатът е налице. Дори Стефан Янев бе впечатлен от постигнатото и призна, че постоянно е давал за образец бургаската конструкция.
 Български напредък сътвори мощни структури за малко време
Пред Флагман.бг Стефан Янев заяви, че лидер в 2 МИР ще е.

Второто и третото място ще са за регионалния ръководител на БВ и общинския координатор. Строителният бизнесмен, Тодор Мархолев, Асен Бонджев и Явор Жеков ще са на идващите места в листата.

„ Левицата “

Новата лява групировка ще заложи на, бургазлия, ексдепутат от Българска социалистическа партия, задоволително известно име в националната политика.

Второто място се обрисува да е за икономист, ръководител на Обществения съвет на ОУ „ Антон Страшимиров “, а третото място – за Юлиана Мръчкова от квотата на „ Движение 21 “.

Засега социологията не мери въздействието на „ Левицата “ и е мъчно да се допусна дали обединението на Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков и отцепниците от Българска социалистическа партия ще премине 4-процентовата преграда.

От извънпарламентарно показаните партии обаче те са най-близо до този пробив.

ИТН

Листата на Има Такъв Народ ще бъде подготвена до събота, научи Флагман.бг. Големият въпрос е дали първото място в Бургас още веднъж ще бъде поверено на. Според непотвърдена информация самият той не желаел да взе участие, защото политиката му е прекомерно непозната.

Сценаристът на Слави несъмнено е харизматичен претендент, само че на няколко пъти бе избиран за народен представител и постоянно отхвърляше да седне зад парламентарната банка.

„ Лоялен е на Слави и в случай че Дългия го помоли – незабавно ще одобри “, споделиха наши източници от Има Такъв Народ. В случай, че откаже лидер тук ще е някогашният заместител регионален шеф, а след него ще се подреди друго разпознаваемо лице на партията – Боян Хлебаров.

Според неофициална информация на Флагман.бг някогашният народен представител в три Народното събрание - няма да влезе в листите на Има Такъв Народ – нито в Бургас, нито в някой различен район.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР