Математикът се похвали, че е отгатнал колко мандата ще имат

...
Математикът се похвали, че е отгатнал колко мандата ще имат
Коментари Харесай

ДПС с пет мандата от чужбина, проф. Михаил Константинов смая с ясновидски способности

Математикът се похвали, че е отгатнал какъв брой мандата ще имат „ смяната “, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ

Не съм сюрпризиран от резултатите от изборите, сподели в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия математикът проф. Михаил Константинов. След като се похвали, че е споделил още при започване на февруари коя партия какъв брой мандата взема и прогнозата му се е оказала точна, водещите изкараха лист, на който се виждат имена на политически обединения и цифри. На него стои и подписа на професора. 

Прогнозата му е за шест парламентарно показани партии, като първата ГЕРБ взима 72 мандата. „ На процедура са 69. Втората има 64. Трети съм показал Движение за права и свободи с 36 мандата. Те имат толкоз, само че са четвърти. Подценил съм „ Възраждане “. Дал съм им 30, а имат 37. За Българска социалистическа партия съм планувал 27, а има 23. На шестата партия съм дал 11. Толкова са “, хвали се професорът. 

" Очакваше се да има недостатъци в машините, главно бяха поради ролките, те бяха в неприятно положение, смачкани и квадратни са били при преместване. Това са механични предвидими проблеми, които можеше да се избегнат с повече проби ", сподели пък Стоил Цицелков - член на Обществения съвет към ЦИК.

Проф. Константинов добави, че резултатът при връщането на хартиената бюлетина за нарастване на броя на гласувалите не се е видял.

Той посочи, че без гласовете от чужбина партията на Слави Трифонов „ ИТН “ би останала под бариерата от 4%, а с помощта на тях Движение за права и свободи са спечелили пет мандата. 

„ Големият губещ от това е ГЕРБ. На тези избори партията на Бойко Борисов загуби четири мандата от чужбина, а Българска социалистическа партия – два “, посочи професорът. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР