Според социолога не е изключено хората на Христо Иванов да

...
Според социолога не е изключено хората на Христо Иванов да
Коментари Харесай

Андрей Райчев разкри кога ще имаме правителство, трябвало ПП-ДБ да признаят победата на ГЕРБ

Според социолога не е изключено хората на Христо Иванов да интегрират Движение за права и свободи в правосъдната промяна

ГЕРБ победи на тези избори. Това сподели в „ Здравей, България “ по Нова телевизия социологът Андрей Райчев.

" На предния избор сборът от гласовете за „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “ правеше повече от тези на ГЕРБ, а в този момент не е по този начин. Дори резултатът да е еднакъв, значи, че партията на Бойко Борисов е направила крачка напред. Политическа партия още не са го осъзнали, а когато го сторят, ще би трябвало да се замислят за политиките си и от това ще зависи съставяне на държавно управление “, разяснява той. 

„ Ще осъзнаят, че поддръжката им не пораства, даже може да спадне още. Ще би трябвало да търсят излаз в границите на този парламент и това ще е коалиция. Не се вижда перспективна мощ, която да се причисли към Политическа партия ", посочи Райчев.

Според него Христо Иванов желае експертен кабинет. 

" Той ще инициира разискване на правосъдна промяна преди държавното управление. Противоречията би трябвало да се изгладят, не е изключено Демократична България да интегрират Движение за права и свободи в правосъдната промяна, по този начин тя ще стане по-лесно. Борисов беше свален от Слави Трифонов, нямам доверие там да има компромис ", сподели още той.

Социологът Евелина Славкова от " Тренд " пък сподели, че правосъдната промяна е алена линия за ГЕРБ и Политическа партия. 

„ Със сигурност Политическа партия и Демократична България са в нова обстановка. Те говореха за следизборна формула, уверени в успеха. Очевидно тяхната външна страна не се мобилизра задоволително. Първите две обединения би трябвало да се схванат. На ПП-ДБ ще им е мъчно да бъдат в кабинет на малцинството - постоянно ще има някой, който няма да им разрешава промени. Данните демонстрират " Възраждане " пораства, а хартията не върна гласоподаватели на Българска социалистическа партия. Изненада е, че Има Такъв Народ влиза “, сподели още тя.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР