Кампанията за насърчаване на детското четене и грамотността сред подрастващите

...
Кампанията за насърчаване на детското четене и грамотността сред подрастващите
Коментари Харесай

„Походът на книгите“ тръгна от площад „Славейков“ в Международния ден на детската книга

Кампанията за поощряване на детското четене и грамотността измежду подрастващите беше открита пред Детския център на Столична библиотека на 2 април – рождената дата на Ханс Кристиан Андерсен.

Деца, родители, библиотекари и лица от телевизионния екран се включиха в празника.

Заместник-кметът Мирослав Боршош се обърна към децата: „Днес рожден ден има един ваш доста добър другар – детската книга. Този другар ще ви съпътства през целия живот, ще ви поддържа, ще откривате дружно страхотни неща.“.

Заместник-кметът благодари на Асоциация „Българска книга“ и Столична библиотека за организацията на обичайна самодейност, част от културния календар на София, като увери, че Столична община постоянно ще застава зад такива дела.

„Започваме „Походът на книгите“ през днешния ден и осъзнаваме, че сме в доста комплицирани времена. Като общество сме нападнати от една мрачна бездуховност. Книгата е това оръжие, което би трябвало да използваме, с цел да спечелим тази война, с цел да спасим децата си от бездуховността и да ги водим към светлината, която им дават книгите.“, сподели още Мирослав Боршош.

Събитията от „Походът на книгите“ не престават през целия месец, подробна информация ще намерите на страниците на Асоциация „Българска книга“ –,.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР