Кампанията # Умножи Доброто завърши на 25 април, а целта

...
Кампанията # Умножи Доброто завърши на 25 април, а целта
Коментари Харесай

100 засадени дървета в кампания на БМЧК



Кампанията " # Умножи Доброто " приключи на 25 април, а задачата ѝ бе да се насочи вниманието на обществото към тематиките екология и климатични промени и да се призоват хората да провеждат и организират повече акции и действия за запазване на околната среда.

" Началото на акцията беше сложено на 22 април - Международния ден на земята. Нашата национална акция се осъществя в партньорство с " Гората.бг ", които предоставиха на Българския юношески червен кръст 100 дървета изцяло безплатно. През миналите няколко дни на разнообразни места в регионални градове в страната, както и в по-малки обитаеми места, бяха засадени 100 дръвчета. На национално равнище акцията се осъществя посредством огромна акция за засаждане в Националния логистичен образователен център на БЧК в село Лозен ", сподели в предаването " Рано в неделя " Стели Джамбазова, ръководител на Българския юношески червен кръст (БМЧК).

Тази година Българският юношески червен кръст отбелязва 100 години от основаването си и акцията по засаждане на дървета е първата огромна акция, с която алегорично се слага началото на честванията.

" Дърветата бяха най-различни като тип - имаме борчета, туи, липи, всевъзможни дървета, които са съобразени със спецификите на обитаемоте места в сраната. В безусловно цялата страна във всички 28 регионални градове в страната бяха засадени дървета, както и в по-малки обитаеми места. Колегите от регионалните организации сами имаха опция да изберат съответното място, на което да бъдат засадени дърветата като това бяха най-различни велоплощадки, паркови пространства, междублокови пространства ", добави Джамбазова.

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР