Кампанията Студент на годината“ търси най-изявените младежи от вузовете в

...
Кампанията Студент на годината“ търси най-изявените младежи от вузовете в
Коментари Харесай

Избират Студент на годината – вече и сред българите в чужди ...

Кампанията „ Студент на годината “ търси най-изявените младежи от вузовете в 15 категории. За първи път Националното посланичество на студентските препоръки включва измежду разделите и приз за български студент, който учи в чужбина, откакто преди няколко издания вкара практиката да се награждава и задграничен студент у нас.

Кандидатури ще се одобряват до 13 февруари по пощата или с имейл, а на гала на 1 март ще бъдат наградени най-активните студенти във всички области на науката, изкуството и спорта.

Категорите в конкуренцията за Студент на годината за 2022 година са: педагогичен науки, филантропични науки и обществени науки; икономически науки; правни науки; естествени науки математика и информатика; механически науки; земеделски науки и ветеринарна медицина; здравеопазване; спорт; изкуства; сигурност и защита.

Регламентът включва и отсъждане на награди за научни и цивилен достижения – в спомагателни категории, свързани с обучение и доброволчество: задграничен студент в България; български студент, учащ се в чужбина; студент доброволец; докторнат на годината.

Националният приз „ Студент на годината ” се дава от 2006 година по самодейност на делегатите в Общото заседание на Националното посланичество на студентските препоръки. Конкурсът има задача да разпространява достиженията на българските студенти и докторанти.

Кандидатите би трябвало да потвърдят своите достижения, представяйки документи за постигнатите резултати в научната, културната, спортната и други действия, свързани с просветителния развой на национално и интернационално равнище.

Трябва да са приключили сполучливо най-малко първи курс, да нямат невзети изпити и да не са прекъснали образованието си, както и да не са приключили единствено семестриално. Успехът за миналата година би трябвало да е най-малко 5. Всеки претендент има право да изпрати своята кандидатура единствено в една категория. Пълният лист с нужните документи е поместен на уеб страницата на НПСС.

Зачитат се участия и достижения за рефентен интервал 1.10.2021 година – 30.11.2022 година: олимпиади, надпревари, състезания, фестивали, конференции, присъединяване в образования, научно-изследователски планове, художествено-творчески проекти; документи, дипломи, грамоти, притежаване на езици; участия в организации, клубове и др.; стажантски стратегии, практики, професионален опит – заемани професионални длъжности; изявления. Постижения отвън този интервал няма да бъдат обсъждани.

Номинациите ще се правят оценка от жури, които ще излъчи спечелилите в 15-те категории. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР