Кампанията на руския опозиционер Алексей Навални в руската провинция преди

...
Кампанията на руския опозиционер Алексей Навални в руската провинция преди
Коментари Харесай

Предизборната тактика на Навални разтревожи Кремъл

Кампанията на съветския опозиционер Алексей Навални в съветската провинция преди президентските избори през пролетта граничи с гражданско непокорство, написа в. "Независимая газета ". По думите на Леонид Волков, началник на щаба на Навални, локалните управляващи в Русия най-често отхвърлят да му разрешат декларирани манифестации, без да оферират други възможности.

Навални стана прочут с следствия за корупция измежду високопоставени представители на съветските управляващи и близки до Кремъл олигарси. Той разгласи, че ще се кандидатира за президент, само че правосъдна присъда за финансови злоупотреби, която съгласно него е политически стимулирана, му не разрешава да се яви на избори.

Волков споделя, че адвокати на опозиционера апелират противозаконните отводи по правосъден ред и към този момент са спечелили ред такива каузи. От 120 декларирани манифестации тази седмица са получени отводи за 75, в 16 града кметствата са наложили друго време и дата, от 19 града няма отговор, а 5 оферират несъответствуващ терен.

Щабът на Навални ще съблюдава закона и ще организира единствено позволени акции, "но знаем да четем закона и в случай че управляващите не са дали отговор в точния момент, не са предложили различен терен или не са го създали съгласно закона, такава акция се счита за съгласувана. Тази позиция съответствува с позицията на Върховния и на Конституционния съд " на Русия, споделя Волков.

Тактиката на Навални тревожи освен локалните управляващи, само че и федералния център, показва той. Опозиционерът приказва с хората на понятен език, моли към болшинството и доверието към него пораства, по тази причина "рейтингът му може да стане проблем за Кремъл ", разсъждават политолози.



Те позволяват, че Навални може да бъде задържан някъде в провинцията, само че "кампанията ще продължи при всяко състояние ".

Междувременно Навални подаде поръчка за избирателен протест в Санкт Петербург на 7 октомври, когато е рожденият ден на президента Владимир Путин. Опозиционерът твърди, че ще се срещне със симпатизантите си, даже в случай че локалните управляващи не разрешат акцията, а след нея ще провежда "мирно шествие ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР