Кампанията Достъпно за вас“ на Министерството на икономиката не оказва

...
Кампанията Достъпно за вас“ на Министерството на икономиката не оказва
Коментари Харесай

``Достъпно за вас“ не оказва очаквания натиск върху цените на пазара

Кампанията „ Достъпно за вас “ на Министерството на стопанската система не оказва упования напън върху цените на пазара. Търговските вериги, които не са част от самодейността настояват, че съумяват да поддържат лични промоционални цени и не регистрират отлив на клиенти.

Хипермаркетите, които остават отвън обсега на държавната самодейност, която, напомням, е доброволна, поддържат лична ценова политика, учредена на промоционални предложения, без да губят клиенти.

„ Имайки целия подбор, който е наличен за потребителите, просто считам, че е избор на потребителите да решат в коя верига да отидат да пазарят. Към момента си имаме наша ценова политика, която я следваме, цените са налични и ние споделяме достъпността на целия нашия подбор “, разяснява пред БНР Елиза Грънчарова, шеф „ Маркетинг “ на една от огромните търговски вериги.

Според Николай Вълканов от Сдружението за съвременна търговия, всяка интервенция на пазара не е целесъобразна, само че даже търговците да задържат някои артикули на допустимо най-ниски цени, това не може да окаже сериозен ценови напън.

„ Начинът, по който е и написано самата самодейност, по един продукт от стокова група, т.е. жестоко казано, една марка кисело мляко цялата палитра млека, които са и в разнообразни проценти, не би трябвало да реализира някакъв толкоз значителен резултат върху пазара, съобщи той.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР