Кампанията Дари устройство, помогни поде ръководството на Спортното училище Никола

...
Кампанията Дари устройство, помогни поде ръководството на Спортното училище Никола
Коментари Харесай

Спортното училище в Търговище търси техника за 22 деца от социално слаби семейства

Кампанията " Дари устройство, помогни " поде управлението на Спортното учебно заведение " Никола Симов " в Търговище. Идеята е в интервала на образование в електронна среда от разстояние да бъдат подкрепени възпитаници, които нямат потребността техника за осъществяване на пълностоен учебен развой, сподели за Българска телеграфна агенция шефът на образователното заведение Надежда Коева.

След влизането в действие на ограниченията против Ковид-19, част от възпитаниците на учебното заведение са останали без електронен достъп до обучение заради ниския си обществен статус. От общо 115 ученика, които се образоват през тази образователна година, без техника са 22 деца, изясни Коева. Те порастват в обществено слаби или безработни фамилии, или пък живеят на село, където интернет връзката не е задоволително добра.

" Създали сме организация за разнасяне на материали на книжен притежател. Няма да оставим учениците си, само че е по-добре да се опитаме да им осигурим електронен достъп ", сподели шефът. Затова от управлението приканват жителите, разполагащи с таблет, компютър или телефон, които не употребяват, да ги дарят на децата.

В Спортното учебно заведение - само за региона, се учат пет типа спорт: спортна пукотевица, битка, бокс, футбол и повдигане на тежести. Тук се образоват освен възпитаници, само че и бъдещи първенци, които в този момент имат потребност от поддръжка.

Специфичното за учебното заведение е образованието по спорт, което по-трудно се реализира в електронна среда. Провеждани са двуразови тренировки, които в новите условия ще са под нова форма. Сутрин - спортни действия, свързани с физическото натоварване. След обяд - треньорите ще пускат на учениците си презентации и видео материали, които показват техники и спецификата на всеки съответен спорт. Темите ще бъдат дискутирани с младежите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР