Кампания за ефективно използване на енергията в домакинствата започнаха от

...
Кампания за ефективно използване на енергията в домакинствата започнаха от
Коментари Харесай

Експерт каза как да пестим от сметката си за отопление

Кампания за дейно потребление на силата в семействата започнаха от WWF България. Заради рецесията и компликациите, които ни чакат изключително през студените месеци Апостол Дянков, ръководител стратегия " Климат и сила “, разкри пред Нова нюз по какъв начин може да повлияем на сметките.

" Енергийната беднотия е проблем. В България 1/4 от семействата изпитват проблеми със сметките за сила. Повечето споделят, че не могат да отопляват жилищата си съответно през зимата. Смятаме, че би трябвало да изразходваме по-малко сила, която се създава от изкопаеми горива. Това е доста значимо в дълготраен проект. Най-евтината сила е тази, която спестяваме с рационално държание ", сподели той. И даде няколко съвета за това по какъв начин може да пестим от електрическа енергия.

" Например, при прането да употребяваме по-ниска температура. Препоръчваме стаите да се боядисват с по-светъл цвят, тъй като през зимата не би трябвало толкоз да използваме уреди за осветяване. Освен това, когато готвим да изключваме фурната 10 минути преди да е готово яденето. Да си вземат по-ефективни уреди, които пестят сила ", добави Апостол Дянков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР