Инж. Емил Ботушаров е мениджър с дългогодишен управленски опит в

...
Инж. Емил Ботушаров е мениджър с дългогодишен управленски опит в
Коментари Харесай

Студентът от Виена, който става един от най-успешните IT мениджъри в България

Инж. Емил Ботушаров е управител с дълготраен управнически опит в IT и телеком промишлеността. Заемал е управителни позиции в интернационалната компания Aviat Networks (предишната Harris Stratex Networks, a Harris Corp. company). От 2018 година е основен изпълнителен шеф и член на управителния съвет на ITA Group Bulgariа.

Той има бакалавърска степен по " Мобилни връзки " от университета " Уестминстър " в Лондон, магистърска степен по " Управление и предприемачество " от университета " Риджънт " в Лондон, както и две световни магистърски стратегии за водачи (Global Executive MBA) от Университета по стопанска система във Виена (Wirtschaftsuniversität Wien) и Университета в Минесота (University of Minnesota - Carlson School of Management).
 Бизнес програмата във Виена, която развива гения и на българските мениджъри
Бизнес програмата във Виена, която развива гения и на българските мениджъри

Пред Money.bg приказва Ангел Чолчев - продуктов управител в немската SoftwareAG

Емил Ботушаров е образец за това, че в множеството случаи бизнес триумфите на хората са толкоз огромни, колкото е огромно и тяхното обучение и подготовка. Въпреки, че към този момент има стабилен опит като управител, през годините той не стопира да се развива, да се преквалифицира и да учи. Така стига и до завършването на магистърската стратегия на Виенския стопански университет -, с която същински се гордее.

" Повечето MBA стратегии изискват от претендентите да имат избран брой години професионален опит на мениджърски позиции и това не е на вятъра. За разлика от елементарните магистърски стратегии, MBA има доста по огромен фокус върху практическото приложение на теорията и работата в екип. На процедура по този метод участниците в програмата не получават познания единствено от преподавателите и гостуващите лектори, а извличат познания и опит и от сътрудниците си, с които работят в екип.
 Снимка 662790
Участниците в екипите от своя страна са авансово доста добре подбрани, съчетавайки разнообразни умения и качества, което подкрепя този развой. Аз персонално направих своята Global Executive MBA стратегия сега, в които към този момент имах задоволително дълъг професионален опит и редица сполучливо приключени планове зад тила си, и макар че бях на 34 години, бях един от най-младите в моя випуск ", споделя ни Емил Ботушаров.

Той е безапелационен, че построяването на мрежа от контакти е един от главните фактори при избора на MBA стратегия за множеството мениджъри, които желаят да преминат на идващото равнище в своята професионална кариера. Неговият случай не прави изключение и макар, че е приключил междинното и висшето си обучение във Англия, той избира MBA програмата, която е номер едно в DACH района, в който компанията му развива бизнеса си.

" Смея да настоявам, че огромна част от контактите, които създадохме по време на образованието си са неизменима част от персоналния и професионалния ми живот през днешния ден няколко години по-късно. "

Успешния управител е сигурен, че качественото бизнес обучение е в голяма изгода за развиването на кариерата.

" Категорично считам, че то оказва помощ. Няма значение дали човек развива личен бизнес или работи в корпоративния свят, дали бизнеса е дребен, междинен или огромен, качественото бизнес обучение дава основата от която всеки управител се нуждае, с цел да може да управлява бизнеса и своя екип, да може да борави с нужните принадлежности за оптимизация и надзор, както и да ръководи финансите на компанията. "

Успехът на бизнеса, в резултат на ежедневна работа за реализиране на триумфи

В последните години главният фокус на работата на основния воин на тази история е върху растежа и излизането на от ден на ден непознати пазари на водещата компания в ITA Group Bulgaria - един от главните ИТ/Телеком систематични интегратори у нас.

" В момента посредством нашите дъщерни сдружения ние оперираме, с изключение на в България, Румъния, Сърбия, Северна Македония, по този начин и в Германия и Австрия. От друга страна се опитваме и да диверсифицираме бизнеса, като влагаме и прибавяме в портфолиото си нови и забавни партньорства и планове, като да вземем за пример закупуването на мастър франчайз лицензи на интернационалния " pack & ship " & " print & design " франчайз Mailboxes Etc. за териториите на Република България и Република Северна Македония, чиято първа локация в България отворихме през 2021 година, а през юни тази година следва да отворим и първата си локация в Скопие ", споделя Ботушаров.

Той и екипът му работят интензивно като ментори и влагат в разнообразни по рода си стартъп компании, като да вземем за пример е-commerce платформата CloudCart, Естетична и дерматологична клиника " MG Derm ", Платформата за преводи - TransRing, прът център - CallCell и доста други.

Да избереш България

Емил Ботушаров има вяра, че България е едно прелестно място за живеене. Казва, че на доста от нас, които живеем тук непрекъснато, ни се коства, че нещата у нас се случват доста постепенно, само че на процедура с всеки ден средата и качеството на живот се усъвършенстват.

" Разбира се, единствено от нас зависи България да става все по-добра и конкурентна и от позиция на средата за правене на бизнес. За задачата би трябвало да се обърне по-голямо внимание на образованието още от ранна детска възраст, тъй като казуса с фрагментите се задълбочава с всяка минала година. Нивото на необразованост доближава сериозни равнища и от ден на ден бизнеси ще се сблъскват с казуса да намерят чиновници, което от своя страна ще забави развиването на стопанската система и ще накара бизнесмени с новаторски хрумвания да изнесат своето ноу-хау отвън България. "

Емил Ботушаров се завръща в България през 2006-а година и от призмата на днешния ден счита, че е направил най-хубавия избор за себе си. Мениджърът обобщава, че с неговите сътрудници са се фокусирали и работят за това от ден на ден хора да преоткриват страната и опциите за професионално и персонално развиване у нас. Защото и опциите от тук да се работи по огромни и забавни планове в чужбина, стават от ден на ден.
 Българката Тереза Шарф, която работи от Виена за Daikin в България
Българката, която работи от Виена за най-продаваните японски климатици у нас

Една история за успеха
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР