Надуват сметката за парно без достъп до уреда. Официално спират

...
Надуват сметката за парно без достъп до уреда. Официално спират
Коментари Харесай

Надуват сметката за парно без достъп до уреда


Надуват сметката за парно без достъп до уреда. Официално стопират топлото, при започване на април дръпнаха кранчето за малко поради времето.
“Топлофикация София ” разгласи публично края
на отоплителния сезон. В началото на април тя спря топлоподаването към радиаторите в постройките с парно поради стопляне над + 12 градуса, само че резервира опцията за включване при захлаждане под нормативно избраната температура. Според наредбата за топлоснабдяване топлофикация е длъжна да има подготвеност да дава топлинна сила
от 1 октомври до 30 април всяка година.До 10 юли компаниите за дялово разпределение  ще отчетат топлинните разпределители, топломерите и водомерите за топла вода в постройките с планирани месечни сметки. Графикът с по две дати за гратис посещаване на отчетниците в домовете на клиентите е оповестен на уеб страницата на всеки от топлинните счетоводители.
Клиентите са длъжни да обезпечат достъп
даже в случай че в дома им са махнати радиаторите или уредите са на отдалечен доклад, тъй като визитата е и инспекция на използването и годността на уредите. Въз основа на доклада ще бъде открито дали потребителите са потребили заплащаното всеки месец планирано количество топлинна сила. Годишната изравнителна сметка ще покаже дали семейството има да доплаща на топлофикация, или ще
му бъде върната сума за надплатена сила.
В период до 15 юли топлинният счетоводител би трябвало да изготви общата годишна изравнителна сметка за постройката – етажна благосъстоятелност, и да я даде против автограф на домоуправителя.

Семействата, които не обезпечат достъп до жилището си на безплатните дати, би трябвало да заявят друга, само че платена съгласно ценоразписа на компанията за дялово систематизиране.
В изравнителната сметка на притежателите
с неотчетени уреди ще се начислява оптимално прилагане, предизвестиха от столичното парно. Същата глоба грози и клиенти без уреди върху радиаторите или с минал период на валидност. Поправки на показанията на развалени уреди или на неверни изравнителни сметки и доклади се вършат до 31 август.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР