Кампания на френското правителство в социалните медии е блокирана от

...
Кампания на френското правителство в социалните медии е блокирана от
Коментари Харесай

Twitter блокира френското правителство със собствения им закон за фалшиви новини

Кампания на френското държавно управление в обществените медии е блокирана от Twitter със личния им закон за подправени вести , оповестява БиБиСи.

От декември, Франция изисква онлайн политически акции да заявяват, кой е платил за тях и какъв брой е изразходвал . Сега обаче Twitter отхвърли държавна акция за регистрация на гласоподаватели.

Компанията не можеше да откри решение, с цел да се подчини на буквата на новия закон, декларират чиновници и взема решение заедно да избегне евентуални проблеми.

Кампанията #OuiJeVote - " Да, гласоподавам ", предизвиква гласоподавателите да се записват за европейските избори преди крайния период . Тя е ръководена от осведомителната работа на френското държавно управление, която е възнамерявала да заплати за спонсорираните туитове, съгласно Агенция Франс Прес.

Отказът на Twitter да вземе пари от страната за разпространение на посланието обърква мнозина във Франция. Един депутат , Наима Мучу, написа: " Помислих, че това е първоаприлска смешка ".

Вътрешният министър Кристоф Кастантер се включи в платформата, с цел да изрази отчаяние от решението . " Приоритетът на Twitter би трябвало да бъде битката против наличието, което популяризира тероризма. Не акции за вписване в изборните описи на демократична република. "

La priorité de Twitter devrait être de combattre les contenus faisant l'apologie du terrorisme.
Pas les campagnes incitant à s’inscrire sur les listes électorales d'une république démocratique.
Ce sujet sera abordé jeudi avec les GAFA lors du G7 des ministres de l'Intérieur.
— Christophe Castaner (@CCastaner) April 2, 2019
Новият френски закон , който влезе в действие през декември, има за цел да се бори с анонимни политически послания и да обясни кой заплаща за реклами .

Изисква се онлайн платформите да дават " почтена, ясна и транспарантна " информация за лицето или компанията и платената сума в отворен и наличен формат въз основата данни.

Правителствената осведомителна работа съобщи пред Агенция Франс Прес: " T не знае по какъв начин да направи това и по тази причина реши да заеме напълно твърда политика , с която е да се прекъсне всяка по този начин наречена политическа акция. "

Службата твърди, че публично осведомително известие, което просто изисква от хората да се записват, с цел да гласоподават, не би трябвало да се смята за " политическа акция ".

" Не че законът се е отбърнал против нас, това е платформа, която не дава отговор на условията ", се споделя в него.

" Според нас това е последната позиция от тяхна страна да слагат полемиката още веднъж на масата, за поправяне на ограниченията . "
 Европейска комисия е разочарована от Facebook, Google и Туитър против дезинформацията
Европейска комисия е разочарована от Facebook, Google и Туитър против дезинформацията

Компаниите не са задоволително усърдни, в случай че не се оправят, ще има регулация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР