Кампания Генератори на надежда, която да подпомогне Украйна с електрически

...
Кампания Генератори на надежда, която да подпомогне Украйна с електрически
Коментари Харесай

ЕП откри кампания за подпомагане на Украйна с ел. генератори

Кампания " Генератори на вяра ", която да подкрепи Украйна с електрически генератори и трансформатори  бе открита в сряда за да се обезпечи сила за лечебни заведения, учебни заведения, водоснабдителни уреди, центрове за подкрепяне, приюти, антени за мобилни връзки и други в страната.

Инициативата бе оповестена на конференция от Роберта Мецола, ръководител на Европейския парламент и Дарио Нардела, кмет на Флоренция и ръководител на " Евроградове ". На срещата участва и Андрей Ермак, началник на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски.

Организаторите приканват всички градове и райони в Европа да се причислят към акцията и да дарят генератори, които да оказват помощ през зимата на Украйна.
 Запорожката АЕЦ още веднъж е изключена от мрежата
Запорожката АЕЦ още веднъж е изключена от мрежата

Централата е под контрола на съветските сили от март месец насам

Предстои годишна среща за съдействие " Евроградове ", на която ще се показа самодейността пред представители на над 80 града.

" Горди сме, че европейците и техните институции, като Европейският парламент и " Евроградове ", през днешния ден застават зад Украйна в отговор на терористичните тактики на Русия против цивилни украинци ", съобщи Андрей Ермак.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР