Камиони и тежки машини бетонират Шофьорския плаж Мащабното строителство с

...
Камиони и тежки машини бетонират Шофьорския плаж Мащабното строителство с
Коментари Харесай

Камиони и тежки машини бетонират Шофьорския плаж

Камиони и тежки машини бетонират Шофьорския плаж
Мащабното строителство с тежка машинизация продължава на Шофьорския плаж, намиращ се наоколо да предпазената зона "Алепу", предава кореспондент на БГНЕС.

Снимките, на които ясно се вижда по какъв начин се бетонира едно от последните непокътнати кътчета по Черноморието, провокираха вълна от неодобрение в обществото. На тях се вижда огромно строителство, евентуално на многоетажен солиден комплекс, макар че изпълнителят на градежа сподели в телевизионно изявление, че там ще се появи ваканционно населено място, което ще крепи свлачище с тежестта си.

Строежът попада сред две предпазени зони - "Алепу" и плажната линия. Не е ясно къде изчезва огромен общински парцел. Досега в Министерство на околната среда и водите, както и в РИОС Бургас и община Созопол, са импортирани няколко тъжби от ръководителя на ПК Екогласност и Федерация на потребителите Емил Георгиев.
 Строежът попада сред две предпазени зони - "Алепу" и плажната линия. Строежът попада сред две предпазени зони - "Алепу" и плажната линия. / БГНЕС
БГНЕС напомня, че по този начин нареченият Шофьорски плаж до неотдавна бе един от последните девствени плажове наоколо до лагуната Алепу, част от Защитена околност Ропотамо.

Още през лятото на 2015 година локалните се надигнаха против кмета Панайот Рейзи, когато бе изработен опит да се ограничи достъпа на жители със затварянето на пътя до плажа. „ Наличието в кадастъра на частни парцели по протежението на пътя, както и големия нов ров на плажа от към св. Тома, са ясни сигнали, че в региона се планува застрояване и бариерата е единствено метод за ограничение на обществеността, която да види противозаконните дейности ”, споделиха още тогава протестиращите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР