Камерите за контрол, поставени в движещи се автомобили, могат да

...
Камерите за контрол, поставени в движещи се автомобили, могат да
Коментари Харесай

Френско ноу-хау спира катастрофите

Камерите за надзор, сложени в движещи се коли, могат да бъдат върнати скоро. Това разгласи министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Сега в наредбата на Министерство на вътрешните работи, с която се дефинира по какъв начин се прави пътният надзор,

няма условие колата, от която се снима, да е обозначена.

Там е записано единствено, че камерите се инсталират в служебни коли и мотоциклети. Това значи, че устройството може да бъде инсталирано във всеки автомобил, който по документи се води на Министерство на вътрешните работи, само че другояче няма никакви отличителни белези.

Ръководството на Министерство на вътрешните работи още веднъж избира най-лесният метод да регистрира активност за битка с джигитите по пътищата. Вместо поредно да оказват почит на пътните сектори, където стават най-вече произшествия, те още веднъж влизат в храстите.

Снимането от цивилни коли става допустимо, откакто ръководещите трансформираха Закона за придвижване по пътищата, и към този момент не се изисква секторите, в които се снима, да бъдат обозначени със специфичен знак. Това стана по персоналното разпореждане на премиера Бойко Борисов. Той се зарече, че ще бъде праволинеен с феновете на високите скорости.

В момента няма разбор, който да демонстрира до каква степен ограниченията са дали резултат.

678 души са починали по пътищата на страната за миналата 2017 година.

Това излиза наяве от статистиката на Министерство на вътрешните работи. През 2015 година и 2016 година техният брой е бил по 708 души годишно.

През 2017 година в страната са станали 6846 произшествия. Ранените в тях са 8630.

Само през предишния декември са станали 520 пътни катастрофи. Загиналите са 61, а ранените 667.

От началото на 2018 година до 12 март броят на убитите по пътищата е 83 души.

157 души са изгубили живота си като пешеходци у нас през 2017 година Броят на жертвите бележи растеж по отношение на предходната година, когато е бил 118.

Ръст на убитите пешеходци в България

Общо 1801 души са били блъснати предходната година. Същевременно ударените пешеходци в София са по-малко – общо 419 са потърпевши през 2017 година на фона на 439 за предходната година.

Преди десетилетия управляващите във Франция вземат решение да инсталират на „ правите на гибелта “ камери за надзор на скоростта. Постепенно практиката обгръща цялата автомобилна мрежа на страната.

Камерите във Франция са обозначени със знаци и са видни.

Глобите се събират постоянно.

В България Министерство на вътрешните работи още веднъж пуска своите чиновници да седят в храстите и да снимат. Политиката е да ги изкарат на пътя и те действително да управляват трафика. Ще дам образец. При произшествия на автомагистралите доста постоянно водачите се блъскат в спешната лента с вярата, че те са по – тарикати. Така блокират достъпа до мястото на злополуката на полицията, пожарната и коли за спешна помощ.

В същото време на запад от Драгоман това е съвсем невероятно да се случи, тъй като санкциите се постановат на място.

И сега пътната полиция снима и издава фишове,

само че резултатите не са изключително обнадеждаващи. Нарушителите нормално се измъкват от наказания, тъй като полицията има проблеми с обработката на фотоматериала, както и с връчването на фишовете за санкциите. Дори когато бъдат връчени, огромна част от санкциите не се заплащат. Мнозина от джигитите записват мощните си возила на близки родственици или на името на родителите си, които от години живеят в провинцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР