Камерите на тол системата вече разполагат със софтуер, който ще

...
Камерите на тол системата вече разполагат със софтуер, който ще
Коментари Харесай

Откога ще снимат и глобяват за скорост с камерите на тол системата

Камерите на тол системата към този момент разполагат със програмен продукт, който ще може да открива междинната скорост, с която се движим.

Към момента БГТОЛ разполагат с 295 контролни точки, които ще засичат времето за изминаване на права сред две камери, като го съпоставят с времето, което би трябвало да се реализира, в случай че се съблюдава ограничаването.

Очаква се системата да проработи до 4 месеца. Предстои развой на узаконяване на контрола в Института по метрология. Вече са минали сполучливо първите проби на трасе – на Северната скоростна дъга на София, изясни Георги Темелков, шеф на Националното тол ръководство.

Най-важното, което следва – смяна в Закона за придвижване по пътищата, по-точно в частта за понятието междинна скорост. Камерите могат по едно и също време да дават данни както за междинната скорост, по този начин и дали е платена тол такса. При тестването при 200 замервания са регистрирани 45 нарушавания на скоростта.

Георги Темелков подчертава пред Нова тв, че доста постоянно по пътищата в страната има претоварване на камиони. „ Това са безусловно хора убийци на пътя, дано си дадем сметка – 40 тона претрупан камион, в случай че се удари в лека кола, какво ще стане ", разяснява Темелков.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР