Камерата и фризерът като част от нашия хладилник често се

...
Камерата и фризерът като част от нашия хладилник често се
Коментари Харесай

За какво още можем да използваме фризера

Камерата и фризерът като част от нашия ледник постоянно се употребяват за замразяването на разнообразни храни. Но може би не знаем, че има и други различни приложения в бита за тях! Нека забележим кои са те в актуалната публикация. Дано нашите препоръки да ви бъдат от изгода!

За повторното отваряне на залепени пощенски пликове

Ако ви се наложи да отворите още веднъж към този момент залепен пощенски плик, не е нужно да го скъсвате още веднъж. За да го отворите може да го сложите в найлонова торба за 2 часа във фризера на хладилника. След това извадете плика и го отворете с нож деликатно, като го плъзнете под капака на плика. После може да го залепите още веднъж.

По-голяма продължителност на свещите

Ако сложите свещите във фризера за едно денонощие преди да ги употребявате, по този начин ще удължите двойно тяхното потребление.

Почистване на дънките без вода

Изпирането на дънките в пералнята може да докара до тяхното стесняване и по този метод да избледнее и цвета им. Ако сложите дънките си във фризера обаче, няма да имате този проблем. Може да ги сложите в торба от брезент, с цел да не поемат от миризмата на продуктите, съхранявани преди този момент там. Затворете тази торба добре и може да я оставите за едно денонощие във фризера.

За дезинфекциране на съдове от дърво

Дървото е натурален материал, само че е доста податливо за наслагването на разнообразни бактерии и микроби върху него. Дори откакто ги  измиете, няма гаранция, че вашите съдове от дърво са на 100 % дезинфекцирани. Може да ги сложите за седмица във фризера, което сигурно ще убие бактериите и след което да измиете съдовете.

За запазването на семената от цветя по-дълго време

Ако вие имате разнообразни семена на зеленчуци, цветя и билки за засаждане, може да ги сложите за предпазване във вашият фризер. Така по-дълго ще се запазят, досега в който решите да ги засадите и употребявате.

По-дълго прилагане на найлонови чорапи и чорапогащи

За да не ходите с бримки по вашите чорапи и чорапогащи, може да ги държите във фризера, преди да се каните да ги обуете. Студената температура ще направи найлоновата им материя по-здрава и ще я предпазят от разкъсване.

За унищожаване на топчета от вълнени пуловери

Пуловерите и памучните фланели с времето овехтяват и по тях се появяват мъхести топчета. За тяхното унищожаване може да оставите облеклата във фризера за едно денонощие и ще видите по какъв начин по-лесно ще премахнете тези топчета от облеклата си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР