Камера на астрофизичната обсерватория на университета в Кубан засече светло

...
Камера на астрофизичната обсерватория на университета в Кубан засече светло
Коментари Харесай

Всички световни агенции предават: Нещо невероятно се случи над Черно море. В социалните мрежи се появиха кадри

Камера на астрофизичната обсерватория на университета в Кубан засече ярко огнено кълбо. Потребители в обществените мрежи също удостоверяват за сходна преживелица в петък вечер в небето над Сочи, предават международните организации, представени от Блиц.

Ръководителят на лабораторията Александър Иванов съобщи, че по всичко проличава, че тялото е изгоряло в земната атмосфера по време на метеоритния дъжд на “Джеминиди ". В петък из обществените мрежи започнаха да се появяват постове на очевидци, които са следили необичайно събитие в небето над Адлерския регион на Сочи. Те са видели ослепителен обект, който паднал в Черно море.

Ударът във водата е бил съпроводен от мощен плисък. По-късно из обществените мрежи започнаха да циркулират разнообразни видеа от случилото се. Достоверността им обаче ме бе доказана от Министерството на изключителните обстановки.

„ Специална камера е записала полета на астероида, само че не до самия му край. На записа се виждат ярки огнени топки, с размер 10-15 сантиметра, които изгарят в атмосферата. Те оставят доста ярка диря след себе си. Полетът на такива частици може да е съпроводен от тон или мълния, която може да освети небето даже денем ”, споделя Иванов.

Той прибавя, че въпросният обект евентуално е част от метеоритния дъжд на “Джеминиди ".   „ Между 4 и 17 декември може да бъде видян метеоритният дъжд от потока “Джеминиди ". Тази година пикът на метеоритния дъжд ще е в нощта сред 13-ти и 14-ти декември. През това време астрономите чакат приблизително по един астероид на минута. Активността ще продължи много време - от към 19:30 ч. на 13-ти до изгрева на 14-ти декември. Най-голямата интензивност ще е към 4 ч. сутринта на 14-ти декември.Потокът Джеминиди произлиза от разпадането на каменист обект наименуван 3200 Phaeton. Смята се, че той е бил или комета, или метеорит, който се разпада. Открит е през 1983 година, като тази година Земята ще премине най-близо до него от откриването му до момента ", споделя Иванов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР