Камарата на строителите в България настоява президентът Румен Радев да

...
Камарата на строителите в България настоява президентът Румен Радев да
Коментари Харесай

Камарата на строителите: Президентът да се извини на 200 000 души, които работят в бранша

Камарата на строителите в България упорства президентът Румен Радев да се извини на 200 000 души, които работят в сектора.

Това написа в известие, изпратено до медиите, от пресцентъра на Камарата на строителите в България. Повод за обръщението е вчерашното изявление на президента, в което той съобщи, че "трагедията край Своге извади нескрито порочната система в публичните поръчки, в строителството и контрола над качеството на пътищата. Там на всички места се вихри безотговорност ". Публикуваме известието без редакторска интервенция:

"КСБ показва своите откровени съболезнования към околните на починалите и към потърпевшите от тежкия случай край Своге. Инцидентът на пътя за Своге е огромна човешка покруса. Свидетели сме на сериозната ангажираност на всички проверяващи органи и желанието им отговорните да бъдат разкрити и да понесат своята отговорност. Ние имаме вяра, че следствието и прокуратурата ще откри аргументите и виновниците за случая.

За страдание една покруса се политизира и употребява, като се слага отрицателен знак върху строителния отрасъл като цяло и се омаловажават големите старания и постигнатото в модернизирането на инфраструктурата и строителството на значими обекти на компаниите, които работят при прецизно съблюдаване на законовите условия и нормите за сигурност.

КСБ смята, че изказвания за „ порочни системи в публичните поръчки, строителството “, „ изядени “ пари и вихреща се „ безотговорност “ са голословни и безотговорни, част от политическото говорене, без никаква обоснованост, което демонстрира преднамереност и основава отрицателни настройки в обществото към един от браншовете с главен принос към стопанската система и осигуряващ сериозна претовареност.

Внушенията, които насочва президентът Румен Радев за строителния бранш, не са за първи път. КСБ не приема потреблението на президентската институция за разпространяване на искрено погрешни изказвания, които могат да доведат до съществени стопански вреди на сектора и уронват престижа на строителната специалност! Това говорене е извънредно рисково, то ще докара до блокиране на европейски средства, банкрут на компании, фрапантно увеличение на безработицата, стачки и отрицателен имидж на България.

Българските строители не са крадци и нарушители, а основават богатства за България! Напомняме, че в Централния професионален указател на строителя на КСБ са вписани над 5100 компании, които обезпечават работа на над 200 хиляди души и прехранване на близо 1,5 млн. българи. Голяма част от тези хора евентуално също са дали своят вот за президента Радев, чиито са тези изказвания. Призоваваме президента господин Радев да се извини на тези 200 хиляди души, работещи в строителния отрасъл!

Строителният бранш е изправен пред големи провокации, прекъсването на стартирали и забавянето на реализацията на идни значими инфраструктурни планове може да докара до съществени стопански последствия за България, както и до сериозно задълбочаване на така и така тежкия проблем с неналичието на фрагменти, които просто ще изоставен страната, търсейки по-стабилен трудов пазар. Г-н президент, в случай че продължавате по този метод, доста е евентуално след 6 месеца да няма кого да обвинявате! ", пишат от камарата
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР