Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри законопроект за

...
Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри законопроект за
Коментари Харесай

В САЩ одобриха държавния бюджет без средства за Украйна

Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати утвърди законопроект за финансиране на държавното управление за да се избегне така наречен шътдаун, който не планува средства за Украйна, предава телевизионният канал CNN, представен от организация „ Фокус “.
 
Предложението на новия ръководител Майк Джонсън бе утвърдено на двупартийна основа: 336 гласа (209 от които демократи) против 95 (93 републиканци и двама демократи). Законопроектът не планува спомагателна помощ за Украйна или Израел, отбелязва малкия екран.

" Двуфазният проект удължава финансирането до 19 януари за предпочитани области, в това число военно строителство, въпроси на ветераните, превоз, жилища и Министерството на енергетиката. Останалата част от държавното управление – всичко, което не е обхванато от първата стъпка – ще бъде финансирано до 2 февруари “.

Държавното финансиране завършва на 17 ноември, до тогава новият законопроект би трябвало да бъде утвърден от Сената.

Служител на Белия дом съобщи пред кореспонденти, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е подготвен да подпише законопроекта за държавното финансиране, в случай че той мине в Сената. " Ако бъде признат в Сената, президентът ще подпише документа, която поддържа актуалните равнища на финансиране и не съдържа нездравословни промени в политиката “.

Както е известно, в случай че бюджетът не бъде утвърден до 17 ноември, Съединени американски щати може да бъдат изправени пред отчасти затваряне на държавните организации заради липса на финансиране.

Инфо: Фокус

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР