Камарата на архитектите в България внесе в Министерството на регионалното

...
Камарата на архитектите в България внесе в Министерството на регионалното
Коментари Харесай

Камарата на архитектите внесе предложения за промени в Закона за устройство на територията

Камарата на архитектите в България внесе в Министерството на районното развиване и благоустройството оферти за промени и допълнения в Закона за устройство на територията (ЗУТ).

Инициативата на Камарата на архитектите е по отношение на измененията в Закон за устройство на територията, признати от Народното събрание при започване на годината и върнати за преразглеждане от президента Румен Радев. Според сектора последните промени в закона затрудняват капиталовия развой и нарушават съществени правила на връзките в устройственото обмисляне, капиталовото планиране и строителството.

От Камарата на архитектите в България оферират преразглеждане на измененията в Закона за устройство на територията за облекчение на капиталовия развой и основаване на условия за реализиране на качествена архитектурна среда.

Предложенията обгръщат основни моменти в строително-инвестиционния развой, свързани с възлагането на инженеринг при публичните поръчки, условията за наложителна улична регулация при издаването на позволения за градеж, правилата за установяване височината на постройките и други.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР