КАМЪНИТЕ ПАДАТ. Срутището по пътя за Рилския манастир ще бъде

...
КАМЪНИТЕ ПАДАТ. Срутището по пътя за Рилския манастир ще бъде
Коментари Харесай

Укрепват срутище с ръсене на захар и още нещо

КАМЪНИТЕ ПАДАТ.
Срутището по пътя за Рилския манастир ще бъде укрепено с нови 6 милиона, само че този път ще се вземат всички ограничения да не се срутва още веднъж. 
Премиерът мина с хеликоптер над срутището, с цел да не му се случи нещо, огледа строго, мръщи се, пъхтя и изпуска светкавици от носа си. 
После овладя гнева си и бащински напъти строителите, с които се срещна на друго място. Обеща им персонално да активизира всевъзможни запаси и да помогне за укрепването на проблематичното срутище, че огромни номера му върти баш преди избори. 
Затова този път няма да има взаимни отстъпки с качеството. 
Мястото ще бъде поръсено със захар от хеликоптер, а самолетите ни F-16 ще обикалят да надзирават, че то не се знае - някой може и преднамерено да ги рути и бута тия скали на пътя.
" Всякакви ги има - наскърбен е министър председателят. - Дай му лост и опорна точка, с един козяк се подбива скалата, обръща се и такива саботажи се вършат, изключително съботно време, когато останалите хора се веселят или почиват. В събота и неделя само аз, нарушителите и непрекъсваемите производства продължаваме да работим. А нарушителите гледат доста филми и знаят по какъв начин се прави! "
Освен другите механически и фолклорни способи на подсилване, министър председателят се ангажира да подпре подпорната стена с античен български бит - да положиш в основите на градежа нещо скъпо. 
Знаете ги националните приказки - строили братя мост, през деня го стоят, нощем пада, най-после зазидали дамата на единия и работата станала. В други разновидности се вгражда единствено сянката на обичан човек или нещо от него - концепцията е, че с цел да е мощен градежът, в него би трябвало да вложиш нещо скъпо, непрежалимо. 
Затова министър председателят решил да вгради в основите на градежа сянка от Чекмеджето си. 
" Колебаех се дали да не сложа няколко същински кюлчета в основите на подпорната стена - споделя още министър председателят, - само че се отхвърлих, тъй като знаете какъв е Ганьо. Ще ги откраднат и отново ще има срутища. Затова, ще вградя единствено сянката на чекмеджето, пък след това и чекмеджето ще заведа на ходжа да му побае и да му излее патрон. Аз съм християнин и не ги обичам тия работи, но и чекмеджето не съм го намерил в шубраците, нали по този начин! "  
***
КАРАКАЧАНТИЧКА ЛЕЙБЪЛ.
Военният министър посочи и напомни какъв брой пъти е упорствал да се провежда под някаква форма казарма за младите недомъже, които желаят да станат мъже. 
" Ако в този момент имахме казарма и постоянни наборни бойци, нямаше да се питаме за хеликоптери и кой век сме - изрече наставление военният министър. - Ако ще да сме в 15 век, ние като си имаме войничета, представете си какъв брой потребна работа могат да свършат! Загубил се някой в планината? Пращаме войничетата да се изгубят и те, най-хубавите ще оцелеят и на другарите си ще оказват помощ. Срутила се канара? Пращаме войничетата да я подпират, те по тази причина са давали клетва пред бойното знаме. Ама забравихме думи като " чест, татковина, женски и мъжки жанр ".
Каракачантов се замисли за секунда и с болежка си спомни какъв брой хубаво би било, в случай че... После се сепна и даде финален вербален залп към скалата от срутището:
" Няма мощ, която да ме накара да назовавам тази канара " то ", тъй като за мен тя е от женски жанр. За някой може да е скало или канаро, за мен това са джендъризми и недопустимости! ", разруши дефинитивно фантомния зложелател Каракачантов и се усмихна, тъй като си спомни какъв брой доста фантомни врагове има в торбалантичката. 
 Изображението може да съдържа: 1 човек, текстово известие и непосредствен проект
Дуейн Джонсън - Скалата. Мъж, а му викат Скалата, странна работа! 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР