Камъче от първи базов лагер на Еверест поведе благотворителен търг

...
Камъче от първи базов лагер на Еверест поведе благотворителен търг
Коментари Харесай

На търг в Карлово Продадоха камъче от Еверест за 800 лв.

Камъче от първи базов лагер на Еверест поведе благотворителен търг на Ротари Карлово в интерес на деца с увреждания. То бе препоръчано в началото за 50 лв. и в хода на наддаването цената му стигна до 800 лв.. Ценният сувенир бе донесен от двама от членовете на Ротари, които преди броени дни се върнаха от Хималаите, те го предложиха в наддаването.

Благотворителна самодейност на Ротари - Карлово е за съоръжение на профилирани зали и кабинети за терапия на деца със характерни потребности. Кампанията в поддръжка на плана „ Да подадем ръка на нашите деца ” на Социален център - Карлово събра 27 000 лв. предходната вечер.

Ротари клуб-Карлово избра тази година да поддържа построяването на сензорна зала за работа с деца с разстройства от аутистичния набор, кабинети за терапия и зала за срещи на майките на деца със специфични потребности, съобщи позицията на организацията президентът на Ротари - Карлово Петър Ламбрев.

Проявата бе в ресторант Карлово и бе почетена от управлението на община Карлово - заместник-кметовете Стойо Карагенски и Данка Люртова, секретаря на общината Стефан Стефанов и ръководителя на Общинския съвет Теодор Шойлеков. В тази самодейност локалната власт има уговорката да извърши ремонт на пространствата, в които ще бъдат устроени кабинетите и залите

След това програмата бе поверена на водещия Камен Воденичаров и на DJ Steven.

Изпълнения на детската вокална групировка „ Карловойс ” с началник Анита Илиева разтопиха сърцата на участниците. След това на благотворителния търг бяха препоръчани няколко предмета, които събраха рекордната сума.

Най-атрактивният от тях бе камъче от първия базов лагер на Еверест. Картина на карловски художник, изобразяваща водопад „ Сучурум ”, бе закупена за 1200 лв., след което новият притежател я даде за интериора на кабинетите, на които бе отдадена благотворителната акция. Трогнат от желанието на участниците в самодейността, Камен Воденичаров подари забележителна сума пари за основаването на кабинети за деца в увреждания. Голямо парично подаяние в допълнение на бала направи Мартин Банков - карловец, който от години живее в Канада.

Община Карлово пое уговорката да съобщи на Социалния център пространствата в подготвеност за съоръжение, а Ротари клуб-Карлово стартира работа по интернационален план на Фондация „ Ротари Интернешънъл “, с цел да обезпечи спомагателни средства за образование на личен състав и профилирано съоръжение, показа Цветина Захарлиева.

Изградената сензорна зала и кабинетите ще се употребяват от всички нуждаещи се деца и родители, без значение какви обществени институции посещават, добави тя.

От бала на Ротари-Карлово децата, посещаващи Социалния център, получиха ръчно приготвени питки и сладки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР