Към януари - ноември 2022 съпоставено със същия период на

...
Към януари - ноември 2022 съпоставено със същия период на
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Когато президентът поиска моята оставка, ще я дам

Към януари - ноември 2022 съпоставено със същия интервал на 2021 престъпността е повишена с 2,2%

В същото време разкриваемостта за този интервал е повишена с 2,9%. Основният дял на тези по този начин посочени като нарастнали закононарушения са закононарушенията свързани с шофиране след приложимост на алкохол и наркотични субстанции, които не се дължат на увеличение на броя на тези действия, а на дейностите и ограниченията по тяхната разкриваемост. Ръстът на такива закононарушения, които сме разкрили през този интервал по отношение на същия интервал предходната година е 24,4%.

По отношение на оставката, която ми искахте, ръководя с мандата на президента, когато той изиска моята оставка, ще я дам.

Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по време на чуването си в Народното събрание, съобщи БГНЕС.

Силовият министър изясни, че проблематичните сфери, по които работят са телефонните измами, незаконното лишаване на моторни транспортни средства, както и закононарушенията осъществени при изискванията на домашно принуждение.

По думите му причинителите на закононарушенията свързани с телефонни измами са отвън територията на страната и по тази повода са се концентрирали към разкриване на имуществото, което е било отнето и посредством него целят да доближат до причинителите.

По отношение на каналджийството, той разяснява, че са обследвали всички случаи и лица, за които има оперативна информация във всяка една работа в страната, обобщили са информацията, предали са на турските управляващи информация за лицата от турска страна, за които има данни, че вземат участие в сходни дейности. Демерджиев заяви, че през идващите седмици предстоят интервенции за противопоставяне на каналджийството. " Идеята е редом да се организира интервенцията на наша територия, с тази която ще се организира на турска територия. Смятам, че по този начин значително ще ударим групите, които се занимават с този жанр незаконна активност ", безапелационен е той.

Силовият министър разяснява, че казусът с служителя на реда, който беше хванат на 4 януари за превозване на мигранти за него " не е пробив или пропуск в полицията, а образец по какъв начин униформата и служебната карта не пази никой, който прави противообществени прояви ", безапелационен е той. Демерджиев уточни, че още на четвърти януари са подхванати нужните дейности.

" Огромната част от чиновниците на Министерство на вътрешните работи са доблестни хора, които желаят и се стараят да извършват отговорностите си. Нашите чиновници служат, те не работят. Може би са единствената конструкция, която без да акцентира проблемите си, при доста проблеми, с които те са натоварени, се борят да извършват уговорката си да служат на България по най-хубавият метод. ", безапелационен е Демерджиев. Той добави, че подхванатите ограничения против " чадърите в системата на Министерство на вътрешните работи " включват проучване на държанието на всеки чиновник, който е направил нарушаване или закононарушение, както и на неговия началник, който по някаква причина не е осъществил надзор или не се е справил с организацията, тъй че сходно деяние да не може да бъде осъществено.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР